Galleri og longread: Per har bygget Brøndby Stadion i Lego

10.11.2023 12:17

Brøndby-fanen Per Blangsdal har brugt tre år og i omegnen af 5000 timer på at bygge en eksakt kopi af Brøndby Stadion i Lego, i størrelsesforholdet 1/110. I alt har projektet krævet 34.657 legoklodser at gennemføre, og den færdige model vejer 21,34 kilo.

Projektet blev forrige fredag præsenteret på Brøndby Stadion for stab og spillere, og det storslået projekt pryder nu foyeren på Brøndby Stadion bag glas og reb.

Se et galleri af Brøndby Stadion i Lego nederst i artiklen.

Per Blangsdal fortæller her om sit årelange projekt og motivation for at bygge Brøndby Stadion med Lego.

- Jeg er Brøndby-fan selv. Jeg elsker Brøndby IF og Brøndby Stadion. Det startede med, at jeg kedede mig under corona, så jeg valgte at starte et legoprojekt herhjemme, og så valgte jeg at bygge Brøndby Stadion.

- Jeg startede med en mindre model, der ikke blev så pæn. Så skiftede jeg retning, og så blev det bare større og større. Jeg havde ikke regnet med, at det skulle blive så stort, da jeg startede.

Hjælp fra stadionchef
Per Blangsdal har haft udfordringer ved at finde tilstrækkelig information om Brøndby Stadion på nettet, og har derfor nydt godt af hjælp fra Brøndby IF's stadionschef Tom Larsen.

- De billeder, jeg skulle bruge, kunne jeg ikke finde på nettet. Jeg havde brug for nogle bedre billeder af tårnene og af sæderne på hvert tribuneafsnit. Jeg havde brug for et bedre overblik over stadionet.

- Min tanke var så at tage ud til Brøndby Stadion for selv at tage nogle billeder, bare udefra i hvert fald. Vi snakkede så med Tom (red. stadionchef Tom Larsen), og han smed næsten alt det, jeg eftersøgte, i hænderne på mig. Jeg fik plantegninger, billeder og en masse hjælp, råd og vejledning. Jeg fik mere, end jeg havde turde drømme om. Så var det bare at rette til og bygge på.

Se her et galleri af bygningsfasen af projektet.

Se et galleri af det færdige projekt længere nede i artiklen

Lego-projektet har taget flere år og adskillige timer, og Per Blangsdal har flere gange overvejet, om det nogensinde blev færdigt. Dog har opbakning fra hans nærmeste holdt ham ved ilden.

- Jeg har været frustreret en del gange. Der har været rigtig meget ventetid og mange frustrationer. Jeg har også mange gange troet, at projektet ville falde til jorden, og så ville jeg bare stå med en masse materialer. Men det har været opbakning og rosende ord fra familie og venner, som har holdt mig ved ilden.

- Når jeg så også har lykkes med én del af projektet, så har jeg også kunne klappe mig selv på skulderen og fortælle mig selv, at jeg godt kan.

Præsentation på Brøndby Stadion
Per Blangsdal præsenterede sit Lego-projekt i foyeren på Brøndby Stadion fredag 27. oktober for stab og spillere, og det var med sommerfugle i maven.

- Jeg var nervøs for præsentationen. For om det lignede godt nok, eller om der var for mange fejl, for jeg har selv set alle fejlene, hvilket jeg er blevet banket i hovedet af Tom (red. stadionchef Tom Larsen) og familien, at jeg skulle lade være med. Det handler om de meget små detaljer, for eksempel steder, hvor jeg mener, der måske mangler én klods.

- Det, som skete ved præsentationen, havde jeg ikke forventet. Men jeg blev glad og nærmest slået tilbage af de klapsalver, der kom, da dugene blev hevet fra. Og så kom der en masse rosende ord fra personale og spillere.

- Til den efterfølgende hjemmekamp om søndagen mod FC Nordsjælland blev vi også taget i mod af Ole Palmå og fik plads i Vilfort Loungen. Det var stort, også at stå ved projektet efter kampen med de hilsner, der kom der også. Det var intet negativt, det var alt sammen meget positivt. Folk var meget imponerede.

Hjørnerne har været den største udfordring
Spurgt ind til, hvad det sværeste ved projektet har været, svarer Per Blangsdal hurtigt, at det har været hjørnetribunerne.

- Det sværeste ved projektet har været svingene. Nu er det sådan med hjørnerne, at de faktisk er femkantede, og det er pænt svært at lave i Lego. Det skulle i hvert fald ikke ligne FC Nordsjællands hjemmebane, så de skulle være femkantede. Det var helt klart det sværeste, men jeg synes, at jeg er kommet godt i mål.

- Jeg er tilfreds og stolt af projektet.

Se et galleri af Per Blangsdals fuldendte version af Brøndby Stadion i lego.