Brøndby IF: U-T-V-V-T (7 af 15 mulige point)
FC Nordsjælland: V-U-V-T-T (7 af 15 mulige point)

10.04.2023 FC Nordsjælland 2-1 Brøndby IF
19.03.2023 FC Nordsjælland 2-1 Brøndby IF
24.07.2022 Brøndby IF 1-3 FC Nordsjælland
20.02.2022 FC Nordsjælland 0-2 Brøndby IF
13.08.2021 Brøndby IF 0-1 FC Nordsjælland

Vinkler om kampen
Brøndby IF har tabt deres seneste to hjemmekampe i Superligaen, og taber de mandag til FC Nordsjælland, tangerer de klubrekorden i Superligaen på tre hjemmebanenederlag i træk.

Der er en god chance for en Brøndby-scoring på mandag, for FC Nordsjælland har lukket minimum et mål ind i deres seneste 14 kampe i Superligaen.

FC Nordsjælland er uden sejr i deres seneste otte udekampe i Superligaen – og de har blot hentet fem point i de otte udekampe.

Brøndby IF har tabt deres seneste tre Superligakampe mod FC Nordsjælland - noget der aldrig er sket før, og derfor vil et fjerde nederlag i træk mod FCN naturligvis heller ikke være sket tidligere.

67 gange tidligere har Brøndby IF mødt FC Nordsjælland i Superligaen. Statistikken siger 40 sejre til Brøndby IF, 14 uafgjorte og 13 nederlag. Målscoren er 130-70 og er altså markant i blågul favør.

31 gange før har Brøndby IF mødt FC Nordsjælland på hjemmebane i Superligaen. Brøndby IF har vundet 22 af dem, spillet tre gange uafgjort og tabt de resterende seks opgør. Målscoren på hjemmebane er 75-33 med Brøndby IF nævnt først.

Brøndby IF er noteret for syv clean sheets i denne Superligasæson, hvilket er et mere end FC Nordsjælland.

Brøndby IF har scoret 40 mål i denne Superligasæson, de er fordelt 19-21 på 1. og 2. halvleg. Brøndby har været farligst i det 31., 56., 57., 75., 79. og 83. minut, for i hvert af disse seks minuttal har Brøndby IF scoret to gange.

Brøndbys defensiv har lukket 48 mål ind i Superligaen, 22 mål før pausen og 26 mål efter pauseteen.

Brøndby IF har scoret først i 42 af de 67 tidligere Superligakampe mod FC Nordsjælland med 32 sejre, seks uafgjorte og fire nederlag som resultat.

Omvendt er FC Nordsjælland 22 gange kommet foran 1-0, hvilket for Brøndby IF har resulteret i otte sejre, fem uafgjorte og ni nederlag. Defensiven har været mest sårbar i det 45. Og 64. Minut, hvor der i begge minuttal er scoret fire gange mod Brøndby - og så er der også scoret tre gange mod de blågule i kampens sidste lange minut.

I den aktuelle trup er det Simon Hedlund der har scoret flest Superligamål for Brøndby IF. Hedlund har nemlig scoret 23 Superligamål for Brøndby. Herefter følger Ohi Omoijuanfo (11), Anis Slimane (9), Daniel Wass (9) og Mathias Kvistgaarden (8).

Samtlige 11 Superligamål scoret af Ohi Omoijuanfo er jo lavet i denne sæson, hans første i Brøndby, og de 11 mål placeret ham på en delt 4. plads på Superligaens topscorerliste side om side med Ernest Nuamah (FCN). Foran de ti ligger Viktor Claesson (12, FCK), Gustav Isaksen (15, FCM) og Patrick Mortensen (15, AGF).

Det er Brøndby IF’s Superligahjemmekamp nummer 42 på en mandag. De første 41 er endt med 23 sejre, otte uafgjorte og 10 nederlag.

Tre gange tidligere har Brøndby IF mødt FC Nordsjælland i en Superligahjemmekamp på en mandag, og alle tre kampe er endt med sejr til Brøndby IF, senest den 24. maj 2021, hvor Lasse Vigen Christensen og Anis Slimane scorede de to blågule mål i 2-0-sejren.

Brøndby IF har fem gange før spillet Superliga på datoen 29. maj (4V-1T):

1994: Brøndby IF                    1-0 FC København

1997: Brøndby IF                    3-1 Hvidovre IF

2004: Brøndby IF                    2-1 AB

2011: SønderjyskE 0-2 Brøndby IF

2016: Brøndby IF                    1-2 SønderjyskE

Teemu Pukki er – med 10 træffere - den spiller, der har scoret flest mål i de indbyrdes Superligaopgør mellem Brøndby IF og FC Nordsjælland.

Selvmål, røde kort og straffespark
Selvmål: 4 (BIF 2, FCN 2)

Udvisninger: 9 (BIF 3, FCN 6)

Straffespark: 18 (BIF 12 (11 mål), FCN 6 (3 mål))

Dommerne
For fjerde gang i denne sæson skal Sandi Putros dømme en Superligakamp med deltagelse af Brøndby IF. Fælles for de foregående tre kampe er, at de alle er sluttet 1-0. Først i juli 2022 da Brøndby slog AGF, herefter i marts 2023 da Lyngby besejrede Brøndby IF og senest i slutningen af april, da Brøndby fik alle tre point med hjem fra Parken.

Alt i alt har Putros dømt Brøndby IF 17 gange i Superligaen. 11 af kampene er endt med en Brøndby-sejr og de sidste seks kampe er så endt med tre uafgjorte og tre nederlag.

Linjedommere: Lars Hummelgaard og Jakob Mastrup

4. dommer: Aydin Uslu

VAR: Jonas Hansen

AVAR: Jesper Nielsen