Danske Spil bliver hovedpartner i Brøndby IF

02.06.2023 08:00

Brøndby IF bygger videre på et årelangt samarbejde med Danske Spil, og fra næste sæson vil det ovenikøbet være med Danske Spil og Oddset som hovedpartner på både herre- og kvindesiden. Sponsoratet løber i tre år og indeholder bl.a. en utraditionel tilgang til spillertrøjen.

Brøndby IF får ny hovedpartner fra næste sæson, og det bliver danskernes og statens eget spilleselskab, Danske Spil, som gennem Oddset de næste tre år vil være den tætteste, kommercielle samarbejdspartner for klubben.

Hos Brøndby IF er man meget glad for aftalen fortæller administrerende direktør, Ole Palmå. 

- Vi ser frem til at bygge videre på mange års partnerskab, når Danske Spil og Oddset udvider sit engagement og bliver hovedpartner de næste tre sæsoner. Oddset er kendt for mange kreative aktiviteter og vil også fremover være med til at løfte fanoplevelsen. Danske Spil og Oddset har i de forgangne år blandt andet bidraget med konkurrencer, film om spillere og fans, indsamling til kræftramte børn i forbindelse med #FodboldtrøjeFredag og støtte til forsøget på at slå tilskuerrekorden i Kvindeligaen – det skete på Brøndbys hjemmebane 22. april i år.

I Danske Spil ser man det som naturligt at lægge et stort sponsorat hos en af landets største og mest traditionsrige fodboldklubber, fortæller administrerende direktør i Danske Licens Spil, Karsten Fogh Holanng.

- Vi er meget tilfredse med, at vi nu udbygger vores partnerskab med Brøndby IF, som vi har haft et godt samarbejde med gennem mange år. Brøndby IF er en stor og traditionsrig klub med mange, loyale fans i hele Danmark, og vi glæder os til at skabe flere oplevelser for klubbens mange fans. Brøndby IF er et godt match for Oddset, som engagerer danskerne især i de store danske sportsbegivenheder og de bedste, danske fodboldrækker, hvor især kvindefodbold har taget fart de seneste år.

Trøje uden hovedpartner på brystet
Med hovedsponsoratet følger rettighederne til pladsen på brystet af spillertrøjen. Her har Danske Spil valgt, at Oddset ikke skal optræde på den attraktive reklameplads, siger Karsten Fogh Holanng og understreger, at pladsen på spillertrøjen på intet tidspunkt vil blive brugt til kommercielle budskaber fra Oddset og Danske Spil.

- Vi har valgt ikke at have Oddsets logo på Brøndby IF's spillertrøjer og holder i stedet pladsen tom i aftaleperioden. Det er utraditionelt, men vi laver med den tomme plads på trøjen en tydelig markering af, at pengespil skal udbydes, markedsføres og spilles med omtanke. Generelt vil vi bruge reklamemulighederne i sponsoratet, men den tomme front er en af mange ting, vi gør for at sikre en ansvarlig balance i markedsføringen som en del af vores indsats for sunde spillevaner. Vi vil sammen med klubben i øvrigt se på muligheden for at bruge udvalgte kamptrøjer til for eksempel at hylde det stærke fællesskab i klubben eller til budskaber om f.eks. ansvarligt spil.

Markeringen med den tomme trøje er en naturlig forlængelse af det, Danske Spil også har gjort for at sikre ansvarlig markedsføring, f.eks. har Danske Spil fjernet alle tv-reklamer for Oddset i forbindelse med livefodbold, og siden 2019 halveret trykket af tv-reklamer for licensspil. Danske Spil markedsfører ikke liveodds og frasorterer spillere med problematisk spilleadfærd i den direkte markedsføring.

Til det afslutter Ole Palmå:

- Både vi og Oddset ønsker at tage et ansvar i det samfund, vi er en del af. Derfor er jeg glad for, at vi sammen kan bruge denne aftale til også at sætte fokus på ansvarlig spillekultur og på den måde bidrage til debatten om et komplekst emne, som fylder meget i fodboldens verden i disse år. Vi ser meget frem til at folde samarbejdet ud over de kommende sæsoner.

Hovedsponsoratet træder i kraft 1. juli 2023 og løber over tre år. Den nye spillertrøje for den kommende sæson præsenteres senere i juni.

Om Danske Spil og Oddset
Danske Spil er ejet af den danske stat samt DIF og DGI, og med 1,9 mio. danskere, som årligt spiller med, er Danske Spil danskernes foretrukne spilselskab. I 2022 gav Danske Spil et rekordhøjt samlet samfundsbidrag på 2,8 mia. kr. tilbage til fællesskabet. Samtidig styrkede koncernen indsatsen for sunde spillevaner, og lykkedes med mærkbart at reducere antallet af spillere, som viser tegn på problematisk spilleadfærd.

Oddset er Danske Spils brand, som underholder danskerne med væddemål på små og store begivenheder, og ved det seneste VM i herrefodbold spillede 170.000 danskere med på Oddset appen eller via spil-id hos en af vores 3.800 fysiske forhandlere. Oddset er blandt andet også sponsor af de danske fodboldlandshold og har forskellige sponsorater af seks Superliga-klubber.