Fremtidens Sydsiden

09.07.2023 10:02

Sydsiden har i en lang årrække været synonym med den bedste stemning, som man kan opleve på et stadion i hele Skandinavien.

Gennem årene har denne tribune vokset sig større og større, og nye generationer har blandet sig med gamle generationer af fans.

I en fælles ambition om at skabe rammerne for den bedst mulige stemning på Brøndby Stadion har klubben, Brøndby Support og de stemningsskabende fans haft en tæt dialog, som man nu går sammen om at folde ud. Ambitionen er, at hele Sydsiden, både Nedre og Øvre, på sigt bliver én samlet stemningsskabende tribune.

Administrerende direktør Ole Palmå fortæller om ambitionen:

- Stemningen på Brøndby Stadion har altid været i en klasse for sig. Sammen med Brøndby Support og de stemningsskabende fans har vi derfor længe haft en dialog om, hvordan vi sammen kan sikre, at Brøndby Stadion også fremadrettet kan blive ved med at sætte standarden, ikke blot i en dansk kontekst, men også internationalt.

- Vores fælles vision er at omdanne hele Sydsiden til én stor stemningstribune ved at Sydsiden Øvre fra sommeren 2024 bliver et afsnit uden faste pladser, som sammen med Sydsiden Nedre kan danne rammerne for Skandinaviens stærkeste stemningstribune.

- Vi har allerede med stor succes til større kampe, som eksempelvis Derby og europæiske kampe, forsøgsvis anvendt både Sydsiden Nedre og Sydsiden Øvre som én samlet stemningstribune, hvor de mest aktive stemningsfans har samlet sig på Øvre, hvorfra stemningen har spredt sig til også at inkludere nedre del af Sydsiden og resten af stadion. Til disse kampe så og mærkede vi en tribune, der viste, hvilke muligheder hele Sydsiden rummer som stemningstribune med inddragelse af både Nedre og Øvre. Det er også værd at nævne, at vi til pokalfinalerne i 2017, 2018 og 2019 også så, hvor godt en stemningstribune kan fungere på både en øvre og nedre tribune samtidigt i koordineret form, samtidig med at vi fortsat har plads til den mangfoldighed, der kendetegner tribunen.

- Dette er noget, vi sammen med Brøndby Support og de stemningsskabende fans har drøftet i længere tid, og som vi nu i fællesskab arbejder målrettet hen imod. Et af de første konkrete skridt, vi tager, er, at vi fra sæsonstart skaber et fast stemningsafsnit på Sydsiden Øvre, som vi forventer vil vokse sig større og større i løbet af den kommende sæson, samtidig med at Sydsiden Nedre også kan bevare den volumen, som vi kender den for.

Hos Brøndby Support byder Sarah Agerklint det fælles initiativ velkomment.

- Brøndby Support har lige rundet de 30 år. I foreningens unge år skabte Brøndby Support Sydsiden (Faxe-tribunen) og fik gjort den til den legendariske tribune, som vi kender i dag. Sydsiden er blevet opbygget på en kæmpe passion for Brøndby IF og en fælles forståelse for, at det forpligter at stå på den mest legendariske tribune i Danmark. Her yder man sit ypperste for Brøndby IF – til gavn for hele fællesskabet!

- I slutningen af 00’erne gav bærende kræfter i Brøndby Support og Brøndby Tifo faklen på Sydsiden videre til yngre, passionerede kræfter, og Brøndby Support har sidenhen i stedet stået for, at de bagvedliggende rammer altid er så optimale som muligt – bl.a. via Brøndby Tifo, som driftes og understøttes økonomisk af Brøndby Support.

- Nu er det tid til, at vi i fællesskab udvikler denne legendariske tribune og tager den til det næste niveau. Vi glæder os til at komme i gang med arbejdet med at få skabt nogle rammer, der på sigt kan få løftet den samlede støtte fra Sydsiden.

- Vi ved, at det kommer til at berøre nogle fans, der skal have nye pladser, men det kommer til at gavne det store fællesskab i sidste ende. Vi glæder os over, at Brøndby IF vil gøre en kæmpe indsats for at hjælpe de enkelte fans fra Sydsiden øvre til andre gode pladser på stadion.

Processen med at facilitere rammerne for et stemningsafsnit på Sydsiden Øvre påbegyndes som nævnt i disse dage, og det betyder også, at vi kontakter de berørte Sæsonkortholdere på Sydsiden Øvre direkte, når det bliver aktuelt at tage stilling til flytning af deres plads.

Fans med sæsonkort på Sydsiden Øvre skal således ikke gøre noget, før de bliver kontaktet. Vi forventer, at processen med Sydsiden Øvre som fast stemningsafsnit er afsluttet senest sommeren 2024.

I takt med at der etableres nye afsnit, vil der også blive en tydeligere markering af disse afsnit samt ændrede afsnit, ligesom der også vil blive udviklet nogle nye retningslinjer og regler for god adfærd på tribunen, der gerne skulle giver bedre mulighed for, at alle skal kunne finde sin rette plads på stadion.