CV: Positiv udvikling i efteråret

21.12.2023 11:30

Det sidste punktum for efterårssæsonen er sat, og spillertruppen er i øjeblikket på juleferie, hvor juleaften venter lige rundt om hjørnet.

Her kan truppen få koblet af og få ladt batterierne op, til de igen møder ind i klubben i starten af januar.

Med det nærtstående årsskifte efter et langt og begivenhedsrigt efterår giver fodbolddirektør Carsten V. Jensen i denne artikel en status på efteråret og lidt tanker om det kommende transfervindue og forårsopstarten. 

- Vi er ganske godt tilfredse med udviklingen i efteråret. I sommer havde vi rigtig mange bevægelser ind og ud ad truppen, og det giver sig selv, at mange transfers ind og ud af en trup gør, at det tager længere tid, før det hele sætter sig, og at truppen finder sammen som en enhed. Jesper Sørensen, trænerteamet og staben har sammen med spillerne taget solide skridt de sidste måneder og præsteret på et stabilt og højt niveau, der gør, at vi her i vinterpausen ligger med helt fremme i 3F Superligaen, fortæller Carsten V. Jensen.

God udvikling i Masterclass i 2023
Mathias Kvistgaarden og Oscar Schwartau har længe været en del af førsteholdstruppen, mens unge spillere som Ludwig Vraa, Noah Nartey og Clement Bischoff gennem det seneste år har været med omkring truppen til kamp, træning og på træningslejre for at vænne sig til tilværelsen som Superliga-spiller.

Carsten V. Jensen ser generelt meget talent på de forskellige Masterclass-årgange, og som der bliver holdt et vågent øje med.

- Brøndby Masterclass har ligeledes haft en god udvikling i efteråret, både hvad angår enkelt spillere, men også de enkelte hold. Det er længe siden, vi har set så meget talent, og jeg er derfor ikke i tvivl om, at Brøndby Masterclass i de kommende sæsoner fortsat vil levere spillere af meget høj kvalitet til vores seniortrup, fortæller Carsten V. Jensen.

- Siden sommer har spillere som Noah Nartey og Clement Bischoff vist sig flot frem og blevet godt integreret i Superliga-dagligdagen, ligesom vi glæder os til at se mere til spillere som Lukas Larsen, Adam Claridge og Philip Søndergaard m.fl. den kommende tid. Vi har således stor tiltro til de talenter, vi har i vores nuværende Superliga-trup, og dem som er godt på vej gennem Masterclass.

- De gode eksempler på Masterclass-spillere gennem de senere år er Anis Slimane, Mads Hermansen, Morten Frendrup, Andreas Bruus og ikke mindst Jesper Lindstrøm, som alle fandt balancen mellem det at være talentfuld og ambitiøs, men dog samtidig fik fundet en vej gennem hårdt arbejde og dedikation, tilsat den rette mængde tålmodighed til kontinuerlig spilletid på 3F Superligaholdet, for senere, efter 'aftjent værnepligt' i Brøndby IF, at fortsætte karrieren udenlands, fortæller fodbolddirektøren. 

Transfervinduet og vinteropstarten
Når vi runder midnat nytårsaften, er det ikke kun et nyt år, vi skyder i gang, men også vintertransfervinduet.

Fodbolddirektøren fortæller her om transferstrategien i januar, og så kommer han også ind på den planlagte træningslejr i Portugal i forårsopstarten.

- I forlængelse af evalueringen af spillertruppen og præstationerne i efteråret, så tror vi på, at der er yderligere forbedringspotentiale at hente gennem vinterens forberedelser. Derfor er vores erklærede mål i det kommende transfervindue i vid udstrækning at holde sammen på spillertruppen. Som vi har sagt i andre sammenhænge i forhold til mulige spillere ind denne vinter, vil vi derfor kun være aktive, såfremt der er tale om en markant forstærkning. Derudover skal vi naturligvis kigge på, om der skal ske justeringer ift. spilletid og evt. udleje, fortæller Carsten V. Jensen.

- Som en del af vores forberedelse har vi planlagt en opstart med en række testkampe mod kvalificerede modstandere, heriblandt IFK Göteborg, FC København og Real Salt Lake, som vi alle skal møde i Atlantic Cup på vores træningslejr i Portugal. Faktisk har vores gode oplevelser igennem årene med deltagelsen i Atlantic Cup gjort, at vi har anbefalet MLS klubben Real Salt Lake at tage turen til Portugal og deltage i dette års turnering. Nu kommer Real Salt Lake derfor til Portugal, og hvor vi er endt med at skulle spille mod hinanden og bo i det samme hotelkompleks, så det ser vi frem til.

- Nu glæder vi os alle til juleferien og til at møde ind i starten af januar med fornyet energi og store ambitioner for foråret, slutter Carsten V. Jensen.