Status efter Viborg

19.09.2022 07:53

Gårsdagens 3F Superliga-opgør mod Viborg FF endte 0-0, men søndagens kamp vil desværre nok mere huskes for det negative.

Administrerende direktør Ole Palmå giver status.

- Vi er dybt, dybt frustrerede over de seneste episoder fra gårsdagens kamp mod Viborg. Vores sikkerhedsafdeling har i forbindelse med kampen i Viborg i går oprettet 28 karantænesager grundet blandt andet pyro og brud på karantæner. Derudover var der en episode på Fyn, hvor en bus bevidst stopper ved en rasteplads og kommer op at slås og affyrer pyro mod personer fra en anden bus og tilfældige forbipasserende. Det er dybt forkasteligt, og noget vi på det kraftigste tager afstand fra.

- Vi har rakt ud til politiet med henblik på at bistå dem med deres opklaringsarbejde. Politiet oplyser os, at de har registreret alle navne på personerne i bussen, men grundet GDPR kan vi ikke få navnene udleveret og give de pågældende personer karantæner, eller se om de allerede har karantæne. Det er naturligvis frustrerende, da vi ligesom alle andre, ikke ønsker at disse personer kommer til vores kampe. Vi har naturligvis igangsat vores egen efterforskning af sagen i håbet om at få identificeret de involverede med henblik på at give karantæner.

- Vi har allerede i denne sæson modtaget bøder for over 1,8 millioner kroner for blandt andet pyro i vores europæiske kampe, og efter gårsdagens kamp har vi nu samlet set over 120 personer i karantæne, og det tal forventer vi stiger, da vores sikkerhedsafdeling fortsat arbejder på at afslutte en række karantænesager. Disse tal afspejler desværre den situation, vi står i lige nu. En situation vi tager meget alvorligt. Vi arbejder intenst med i Justitsministeriets arbejdsgruppe, der er nedsat for at komme denne bevægelse med flere sager til livs. Det er en opgave, vi klubber, myndigheder og fans skal løfte i fællesskab, for vi ønsker alle, at der skal være en konsekvens for dem, som ødelægger det for os andre.

Sikkerhedschef Mickel Lauritsen fortæller her, hvordan man i sikkerhedsafdelingen griber kampe an i Brøndby IF.

- I forbindelse med vores kampe har vi en intensiv dialog med alle interessenter. Det være sig udeholdet, vores egne fans, politiet og internt i klubben omkring de risici, vi ser i forbindelse med kampen. Det gør vi for at kunne sikre det bedst mulige miljø og oplevelse for alle. Desværre oplever vi, at der er nogle, som ikke forstår, hvordan man opfører sig i et fællesskab. Det er naturligvis nogle mennesker, vi har et ekstra stort fokus på.

- Eftersom der er mange mennesker samlet, så er der måske også nogle, der ikke efterkommer de regler, vi har. Både i form af stadionreglementer, men også den danske lovgivning. De personer skal naturligvis straffes, og vi gør alt, hvad der står i vores magt for at gøre det.

- Når man ikke ser os gå op på tribunen og pille folk ud, så er der flere grunde til det. Dels så kan det være, fordi vi skal sikre videoovervågningen fra vedkommende ankommer til stadion, men det er også, fordi vi ikke skal eskalere en situation ved vores handling. Det betyder ikke, at vi ikke tilbageholder uromagere, men at vi langt oftest venter til at vedkommende er alene eller forlader tribunen, lyder det fra sikkerhedschefen.

Mickel Lauritsen fortæller videre, at Brøndby IF har to overordnede sanktionsmuligheder. Afgift og karantæne. Begge dele har været i spil flere gange i denne sæson, hvor blandt andet kampen mod FC Midtjylland udmøntede sig i to kontante aktioner.