Reserveliga bliver til Future Cup

20.09.2022 10:13

Siden 2007 har de bedste danske fodboldklubber deltaget i Reserveliga, hvor fokus har været på at give spilletid til klubbernes reserver.

Men i den nuværende sæson ændres både navnet og konceptet. Reserveliga er nemlig blevet til Future Cup, hvor fokus er på de yngre spillere og på at matche klubbernes allerbedste U21-spillere.

Klubberne har dog stadig mulighed for at supplere deres kamptrupper med op til fem ældre spillere, som eksempelvis ikke fik så meget spilletid i den seneste kamp, er på vej tilbage fra skadespause eller andet. 

Første kamp spilles nu på torsdag
Vi lægger ud med at møde AGF på Brøndby Stadion torsdag 22. september kl. 15:00, og det opgør er lukket for tilskuere, men du kan se kampen direkte på Brøndby TV+.

Sådan er turneringsformatet
Der spilles efter en såkaldt 'Swiss Model', hvor alle 15 deltagerhold indgår i den samme stillingstabel, uanset man ikke møder alle de andre hold i rækken (men kun 6 af de øvrige 15 hold). Dermed bliver Future Cup spillet efter det samme turneringsformat, som UEFA lancerer i Champions League fra sæsonen 2024/25.

Future Cup kører over hele sæsonen, og alle 15 deltagerhold spiller seks kampe i løbet af sæsonen. Hvis det er muligt, er det hensigten at afvikle en afsluttende finale i maj 2023 mellem de to bedst placerede hold i tabellen. Future Cup vil fast have deltagelse af de 12 3F Superliga klubber, og derudover er der mulighed for deltagelse af op til fire klubber mere.

Du kan se hele kampprogrammet til Future Cup her.