Jan Bech: Vis os viljen til fællesskabet

08.09.2022 08:33

Brøndby-fans er der rigtig mange af, og vi kommer i alle afskygninger. Geografisk er vi spredt over hele landet som ingen anden klub, og vi er kvinder og mænd og unge som gamle. Nogle har arbejdet hele deres liv, nogle studerer på livet løs, mens andre slider med livet og vejen. Ja, vores baggrunde er meget forskellige, men i fællesskabet er vi alle lige, og det gør det at være fan af Brøndby til noget helt særligt.

Med alle vores forskelligheder til trods, så har vi én ting til fælles, og det er vores kærlighed til klubben. Desværre har vi på det seneste igen oplevet, hvordan det for enkelte personer er hadet til andre, der fylder mere end kærligheden til klubben. Som klub arbejder vi hårdt og målrettet for at komme balladen til livs, og vores sikkerhedsafdeling har pt. over 70 personer på karantænelisten, og den forventer vi vokser på baggrund af den seneste ballade. Derudover deltager vi aktivt i den arbejdsgruppe, som Justitsministeriet nedsatte efter sommerferien for netop at komme balladen til fodboldkampe til livs. Men det kræver også en vilje til forandring på tribunen for, at vi lykkedes sammen.

På vegne af bestyrelsen vil jeg derfor gerne sende et klart og tydeligt budskab til dem, der ødelægger det for os andre.

Vi er et utroligt rummeligt fællesskab, og I skal vide, at der altid vil være plads til jer, der bevæger sig hen imod fællesskabet og væk fra balladen og hærværket. I skal vide, at I er ønsket i fællesskabet, men der er ikke plads til dem, der søger volden og ødelæggelsen. Vi står med udstrakte arme, men det er nu, vi skal se handling og forandring. Det er nu, I skal vise, at viljen til fællesskabet og kærligheden til klubben er det, der betyder noget, for det hjælper ikke, at dialogen kun går den ene vej.

Nu har vi en vigtig kamp på søndag mod Randers FC, og her handler det kun om en ting. At støtte holdet, når dommeren fløjter kampen op. Vi forventer et tætpakket og næsten udsolgt stadion, og jeg kan ikke forestille mig en bedre ramme for vores spillere, når de skal ud og kæmpe for tre vigtige point. Så lad os mærke viljen og fællesskabet hos alle, når kampen er i gang på søndag, og lad det sætte retningen for fremtiden.

På vegne af bestyrelsen,

Jan Bech Andersen