Info om kommende Derby og udebanekampe på baggrund af Divisionsforeningens udmelding

29.09.2022 06:01

Divisionsforeningen har netop meddelt, at de har besluttet at indføre en række restriktioner, der blandt andet betyder, at der ved billetkøb til udebaneafsnittet til kommende Brøndby IF-udekampe vil kræves navngivning og fremvisning af gyldigt ID, inden visitering og adgang til udebaneafsnittet.

Derudover har Divisionsforeningen også besluttet, at der til Derbyet mod FC København 16. oktober ikke vil være adgang for tilskuere i udebaneafsnittet.

Administrerende direktør Ole Palmå fortæller her om udmeldingen fra Divisionsforeningen.

- Den nuværende situation med en række episoder indenfor kort tid gør, at Divisionsforeningen har følt sig nødsaget til at indføre en række begrænsninger mod os som klub på udebane, og mod det vi ønsker et Derby skal være. Noget af det helt særlige ved et Derby forsvinder, når det ene holds fans ikke må være der, og det er ikke sådan, vi ønsker et Derby skal afvikles. Men desværre står vi nu i en situation, hvor de få er lykkedes med at ødelægge det for de mange.

- Vi tror på, vi kan komme et godt stykke af vejen med værktøjer og tiltag, men vi har også et behov for at gentage, at den enkelte på tribunen skal gøre op med sig selv, om det er støtten til holdet eller jagten på ballade, der er det vigtigste. Ønsker man balladen, så skal man vide, at man ikke er velkommen. Dem, der bevidst vælger at overtræde loven og sætter sig selv over klubben, må og skal forstå situationens alvor og de ødelæggende konsekvenser af deres handlinger.

Belønningssystem og mobil ansigtsgenkendelse til udekampe
Til de kommende udebanekampe igangsætter Brøndby IF en række konkrete initiativer med det samme på baggrund af Divisionsforeningens udmelding i dag, forklarer administrerende direktør Ole Palmå.

- Vi har over en længere periode drøftet forskellige mulige billet- og belønningsmodeller til de mange Brøndby-fans, der støtter holdet uge efter uge. Vi oplever, at der er mange Brøndby-fans, som støtter holdet, når vi spiller på udebane. Deres støtte og loyalitet vil vi gerne have bedre mulighed for at belønne på samme måde, som vi gerne vil belønne dem, der kommer hyppigt på Brøndby Stadion. Derfor har vi over længere tid arbejdet på at oprette en ’Udebane Profil’, som betyder, at hver gang man køber billet og støtter holdet på udebane, så får man muligheden for at registrere sig med henblik på at vi på et tidspunkt kan belønne de mest trofaste fans. Dette har vi som sagt arbejdet på et stykke tid og forventer at have på plads og klar til at rulle ud engang i det nye år.

- I denne proces er vi dog blevet overhalet af en helt anden virkelighed, hvor vi netop nu har et stort behov for at få et mere komplet overblik over, hvem der kommer ind på vores udebaneafsnit. I Viborg oplevede vi desværre, at flere karantæneramte var at finde på vores tildelte udebaneafsnit, og det er i sagens natur absolut ikke noget, vi ønsker. Med Divisionsforeningens udmelding i dag, så betyder det helt konkret, at der ved billetkøb til udebaneafsnittet til vores kommende udekampe vil kræves navngivning og fremvisning af gyldigt ID inden visitering og adgang til udebaneafsnittet.

- Vi vil krydstjekke dem, der ønsker adgang til udebaneafsnittet med vores karantænelister, ligesom vi gør på hjemmebane. Og derudover har vi besluttet, at vi investerer i et mobilt ansigtsgenkendelsessystem til vores udebanekampe, ligesom det vi bruger til vores hjemmebanekampe på Brøndby Stadion. Disse tiltag skal styrke indsatsen med at identificere og udelukke karantæneramte fra stadion og vil blive implementeret fra den kommende udebanekamp mod Randers FC.

Du kan læse hele pressemeddelelsen fra Divisionsforeningen her.