Scott McLachlan: Stolte og ydmyge

28.10.2022 12:16

Det er netop blevet offentliggjort til fondsbørsen, at Brøndby IF’s bestyrelse samt bestyrelsesformand og hovedaktionær Jan Bech Andersen har modtaget et frivilligt, offentligt købstilbud fra Global Football Holdings (red., GFH), som konkret betyder, at GFH efter afsluttet købstilbudsproces vil indtræde som hovedaktionær i klubben, og Jan Bech Andersen vil fortsætte som bestyrelsesformand i klubben som næststørste aktionær i klubben. Scott McLachlan der er Head of Global Football hos GFH, vil indtræde som næstformand, og han glæder sig over aftalen.

- Først og fremmest er vi stolte og ydmyge over at blive en del af Brøndby IF. Brøndby IF er kendt for at være dybt forankret i sit lokalsamfund, og i vores dialog med Jan og ledelsen, er dette blevet bekræftet igen og igen. Vi er imponerede over det tætte bånd, der eksisterer mellem klubben, fansene og lokalsamfundet.

- Global Football Holdings er dedikeret til at løfte de fodboldklubber, vi involverer os i. Vi ejer og er medejer af tre andre klubber, og jeg respekterer til fulde den skepsis, dette bliver mødt med af visse fans. Derfor er det også vigtigt for os at understrege, at for os er hver klub unik. Hver fodboldklub har sin egen arv, udvikling og miljø. Hver klub har en unik position, som skal respekteres. Vores opgave hos GFH er at støtte og bringe ressourcer til at løfte den enkelte klub på den platform, de allerede står på og ikke på bekostning af de andre klubber. Det har vi også gjort meget klart overfor Jan og direktionen allerede fra vores første møde med dem. Derfor glæder vi os også over, at der er udarbejdet et aftaleudkast, hvor vi ønsker at styrke samarbejdet med Fanafdelingen, og hvor det også er nedfældet på papir, at klubnavn, logo og farver ikke kan ændres, ligesom Fanafdelingen naturligvis skal være repræsenteret i klubbens bestyrelse fremadrettet.

- Vi ser Brøndby IF som en klub med en stærk arv som pioner i dansk fodbold; den første fuldtidsprofessionelle klub i Danmark, den første danske klub, der blev børsnoteret, den første og hidtil eneste danske klub, der har nået en europæisk semifinale. Derudover peger klubbernes mange mesterskaber og pokaltitler på en stærkt forankret klub. I vores perspektiv er alt det grundlæggende på plads, og næste skridt for Brøndby IF er at sikre, at Brøndby igen spiller med om det danske mesterskab og jagter europæiske gruppespil hver sæson, og her kan vi bidrage med kapital og viden. Vi ved, at det vil kræve tid og tålmodighed, før man vil se forandringerne slå igennem, men vi går altid ind i partnerskaber som dette med Jan med langsigtede mål.

- Helt konkret ønsker vi sammen med Jan og direktionen at sætte fart i eksekveringen af ​​Brøndby IF’s strategi. Sammen med Jan skyder vi derfor op til 220 millioner DKK ind i klubben i form af et lån, som senere skal omdannes til aktier. Her er det bestyrelsen og direktionen som gennem strategien beslutter, hvordan klubben bedst muligt forvalter disse ressourcer, f.eks. igennem opgraderinger af lounger, udvikling af truppen, etc. Jeg vil også benytte lejligheden til at sige, at vi har været meget imponeret af Brøndby IF’s direktion og ledelse, som vi har oplevet som ambitiøse, dygtige og passionerede, hvilket er en af ​​grundene til, at vi er så begejstrede for at blive en del af Brøndby IF.

- Vi blander os ikke i den daglige drift, men det vi gør, er at tilbyde støtte og give klubben mulighed for at trække på vores erfaringer og tilbyder adgang til viden, best practice og samarbejder inden for områder som coaching, fysisk præstation, scouting, spillerudvikling, analyser og kommercielle muligheder. Noget af dette kan sikkert komme Brøndby IF til gode, ligesom jeg er overbevist om, at vi også kan lære af Brøndby IF.

INFOBOKS

Scott McLachlan
Global Head of Football hos Global Football Holding. Har været i fodboldverdenen i 30 år, hvor hans rejse har været fra græsrods- til eliteniveau i en række forskellige roller med et særligt fokus på scouting og -spillerudvikling. Senest var Scott ansvarlig for den strategiske og operationelle ledelse af Chelseas internationale scoutingprogram. 

Ignacio Beristain
Senior Executive i Global Football Holdings med mere end 20 års erfaring i fodboldindustrien. Ignacio fungerer som præsident for Estoril Praia. Tidligere roller inkluderer administrerende direktør hos Adidas International, hvor han var ansvarlig for Real Madrid Adidas' joint venture.