Kampagne for god fankultur

27.10.2022 11:00

Mange Brøndby-fans har de seneste uger efterspurgt initiativer, hvor man som fan kan vise, at man bakker op omkring fællesskabet, og at man samtidig gerne vil sige fra overfor ballade. Derfor går Brøndby IF sammen med Brøndby Support og Fanafdelingen om en fælles kampagne og lancerer en række t-shirts og hættetrøjer med klare budskaber, der signalerer respekt for det stærke fællesskab.

Overskuddet fra salget af disse produkter kommer til at gå direkte til et dedikeret arbejde med fankultur i klubben, hvor der særligt vil blive arbejdet på at hjælpe flere unge på Vestegnen ind i fællesskabet omkring klubben.

Ole Palmå, administrerende direktør i Brøndby IF, fortæller:

- Vi er gået sammen med Fanafdelingen og Brøndby Support om denne kampagne, da vi sammen ønsker at hylde den gode fankultur og sige et fælles klart "Nej tak til vold og hærværk”. Samtidig ønsker vi at bidrage til, at der kommer et øget fokus på den dedikerede indsats, der er overfor unge på Vestegnen, hvor klubben og fansene kan tilbyde et helt unikt fællesskab, fortæller Ole Palmå.

I Fanafdelingen har man for nylig iværksat en værdikampagne, hvor man blandt andet inviterede til debataftenener i Michael Laudrup Lounge. Her var fællesskabet på tribunerne og omkring klubben til debat.

Formand for Fanafdelingen, Lars B. Petersen, fortæller:

- I Fanafdelingen ser vi dette fælles initiativ som et nødvendigt og meget relevant tiltag for den fremtidige fankultur, hvor vi både signalerer, hvad vi står for, og hvad vi som fans samtidig ikke vil acceptere.

Hos Brøndby Support oplever man ligeledes, at der er en stor vilje til at styrke den positive fankultur.

- Kernen i vores arbejde er den positive fankultur - vold og hærværk står i skarp kontrast til dette arbejde. Derfor er det helt naturligt for os at være en del af denne kampagne med budskaberne: ”respekt for fællesskabet” og ”nej til vold og hærværk”, fortæller Sarah Agerklint og fortsætter.

- Det har ligget os meget på sinde, at overskuddet fra kampagnen skulle støtte tiltag, der hjælper unge over i retning af den positive fankultur. Vi hylder derfor et projekt målrettet dette og ser frem til det arbejde, der ligger foran os her.

Bestil allerede nu
De særlige t-shirts og hættetrøjer kommer nu til salg online og fysisk i Brøndby Shoppen.

Til kampen på søndag mod AaB kan man købe de to sorte t-shirts, som du kan se på billedet, og fra midten af næste uge kommer den blå t-shirt og hættetrøjerne hjem. Man kan dog allerede nu bestille alle trøjer på brondbyshoppen.dk til levering i midten af næste uge.

Kollektionen består af tre t-shirts til 199 kr., to hættetrøjer til 399 kr. samt et emblem til 50 kr.

Se hele kollektionen her.