CV: Vi vil være en skandinavisk magtfaktor

28.10.2022 10:18

Det er netop blevet offentliggjort til fondsbørsen, at Brøndby IF’s bestyrelse samt bestyrelsesformand og hovedaktionær Jan Bech Andersen anbefaler et frivilligt, offentligt købstilbud fra Global Football Holdings L.P. (red., GFH), som konkret betyder, at GFH efter afsluttet købstilbudsproces vil indtræde som majoritetsaktionær i klubben, og Jan Bech Andersen fortsætter som bestyrelsesformand i klubben som næststørste aktionær.

Fodbolddirektør Carsten V. Jensen udtaler:

- Det er et markant gearskifte, vi gør her i forhold til at kunne udvikle vores klub til næste niveau med et erklæret mål om at kunne række ud efter mesterskaber og europæiske gruppespil sæson efter sæson. Vi vil være en skandinavisk magtfaktor.

-  Vi har siden sommeren 2019 eksekveret vores sportslige strategi med udgangspunkt i at få økonomisk balance i forretningen, genfinde Brøndby IF DNA’et i trup-sammensætningen mellem Masterclass-talenter og performance-spillere. Dette med bevidstheden om, at der ville forekomme udsving i resultater og placeringer på vejen, men med et klart sigte på at udvikle en solid og velfungerende, men stadig ambitiøs fodboldklub, og dermed være forberedte på det tidspunkt, hvor vi sammen med den rigtige partner ville kunne tilføre de nødvendige ressourcer og sætte tempo på udviklingen af vores klub. 

- Her står vi nu, og med de ressourcer, der bliver tilført i form af økonomi og know-how, har vi nu muligheden for at løfte det sportslige område i Brøndby IF til næste niveau. Vi skal naturligvis tage afsæt i det bestående, og det fundament der allerede er lagt igennem de seneste år. Det gælder faciliter, stab, trup og Masterclass, og vi vil således styrke, investere og søge udvikling i hele den sportslige sektor med sigte på at spille med om mesterskaber og række ud efter gruppespil hver sæson. 

- Jeg ser meget frem til samarbejdet med Scott og hans team. Jeg har haft fornøjelsen af at mødes og tale med Scott nogle gange efterhånden. Udover at være meget respektfuld omkring vores måde at drive Brøndby IF på, så kommer Scott og hans folk med en stor faglig kapacitet og et stort internationalt netværk. Vi skal ikke revolutionere Brøndby IF, og vi skal heller ikke kopiere andres modeller. Vi skal derimod tage godt vare på den mulighed, vi nu har fået for at udvikle og fortsat drive Brøndby IF fremad, med udgangspunkt i hvad der giver størst mulig værdi for klubben og fællesskabet. 

Du kan læse mere om dagens udmelding i disse artikler med bestyrelsesformand Jan Bech Andersen, administrerende direktør Ole Palmå, og Scott McLachlan fra GFH.