Brøndby IF og Jan Bech Andersen indgår aftale med Global Football Holdings

28.10.2022 10:11

Global Football Holdings (GFH) har i dag fremsat et frivilligt, offentligt købstilbud om køb af aktier i Brøndbyernes I.F. Fodbold A/S. Udbudskursen vil være 0,55[●] DKK pr. aktie. I henhold til dette købstilbud og under forudsætning af gennemførelsen af ​​transaktionen vil alle aktionærer i Brøndby IF blive tilbudt muligheden for at sælge deres aktier (eller dele heraf).

Du kan læse hele selskabsmeddelelsen her.

Bestyrelsesformand og nuværende majoritetsaktionær, Jan Bech Andersen, har afgivet forhåndstilsagn om at acceptere købstilbuddet, hvilket betyder, at under forudsætning af gennemførelsen af ​​det frivilligt, offentlige købstilbud vil GFH blive ny majoritetsaktionær i Brøndby IF med et ejerskab på lige over 50% af aktierne. Nuværende majoritetsaktionær Jan Bech Andersen vil fortsætte som bestyrelsesformand.

Udover det frivillige, betingede offentlige købstilbud, vil GFH sammen med Jan Bech Andersen tilføre op til 30 millioner euro (ca. DKK 223 millioner, red.) rettet mod investeringer i klubben for at understøtte strategien, hvilket sker i form af et konvertibelt lån, som skal godkendes ved en ekstraordinær generalforsamling i Brøndby IF. Investeringerne vil blive rettet mod at opgradere faciliteterne på stadion for at forbedre oplevelsen for fans og partnere, videreudvikle talentarbejdet i Brøndby Masterclass og styrke Superligaholdets konkurrenceevne. Dette sker, da man fra klubbens side har et strategisk ønske om, at man med de bedst mulige rammer for fans og partnere igen skal spille med om det danske mesterskab hver sæson og søge kvalifikation til europæiske gruppespil hvert år.

Jan Bech Andersen og den øvrige bestyrelse i Brøndby IF og GFH er i aftalen enige om, at Brøndbyernes Idrætsforening (amatørafdelingen, red.) fremadrettet bevarer sin ret til at udpege en eller to medlemmer til Brøndby IF's bestyrelse, og at Brøndby IF's Fanafdeling bevarer sin ret til at indstille ét medlem til valg til bestyrelsen. Ved den kommende ekstraordinære generalforsamling vil disse medlemmer indgå i den kommende bestyrelse.

Jan Bech Andersen og GFH oplyser også, at der på baggrund af dagens aftale ikke vil ske umiddelbare ændringer i Brøndby IF’s direktion og øvrige organisation.

Du kan læse mere om dagens udmelding i disse artikler med bestyrelsesformand Jan Bech Andersen, Scott McLachlan fra GFH, administrerende direktør Ole Palmå, og fodbolddirektør Carsten V. Jensen.