Ole Palmå: Fantastisk indsats i et historisk år

03.03.2022 07:57

I det netop offentliggjorte årsregnskab kunne Brøndby IF præsentere det bedste regnskab i klubbens historie med et resultat før skat på 83,4 mio. kr.

Administrerende direktør Ole Palmå kalder regnskabet for historisk og glæder sig over den positive udvikling klubben har været igennem.

- 2021 blev et historisk år for Brøndby IF. Efter en hård start på året, hvor Corona fyldte det hele, så lykkedes det at vinde klubbens 11. mesterskab. Det var en stor forløsning for mange Brøndby-fans, og opbakningen er i dag større end nogensinde. Aldrig har vi solgt så mange sæsonkort. Aldrig har vi solgt så meget merchandise. Aldrig har vores relationer med vores partnere været stærkere. Vi har fulgt strategien, og regnskabet viser med al tydelighed, at retningen vi har fulgt, har været den rigtige for Brøndby IF.

- Kigger man tallene igennem, så vil man se at vores samlede nettoomsætning i 2021 var på 290 mio., hvilket er den højeste omsætning, vi har haft i klubbens historie. Det kommer på baggrund af, at vi vandt Danmarksmesterskabet og deltog i europæisk gruppespil, men også på grund af de strategiske investeringer vi har foretaget igennem de seneste år. Vores fanfaciliteter er i dag blandt de bedste i Europa, og vores digitale platforme har også fået et markant løft, heriblandt vores nye webshop, som vi lancerede i 2021. Vores merchandise-salg slog alle rekorder med et salg på hele 42 mio. kr. mod 26 mio. kr. i 2020, og hele teamet skal have ros for at levere på den store interesse, vores fans har vist.

- I vores forskellige partnersegmenter oplevede vi ligeledes bred fremgang i alle segmenter, og indtægterne fra partnere og sponsorer steg til 72,6 mio. kr. til trods for, at der er i store dele af 2021 var covid-19 relateret restriktioner.

- Vi kan bryste os af at være gældfri som klub, og vi har en stærk likviditet, så er der mange grunde til at vi kan være meget tilfredse med resultatet. Der er blevet ydet en fantastisk indsats af alle i den sportslige og kommercielle afdeling. De mange Covid-19-relaterede restriktioner, vi blev ramt af i store dele af 2021, blev mødt med stor ukuelighed af alle i klubben, og deltagelsen i Europa Leagues gruppespil var en fantastisk oplevelse, som har lært os en masse og udviklet os som organisation. Alt i alt et historisk år.

Regnskabet for 2021 kan læses i sin helhed her.