Optakt: Info og stats om AaB - Brøndby IF

13.05.2022 13:49

AaB vs Brøndby IF 
Aalborg Portland Park
31. runde af 3F Superligaen (9. runde af mesterskabsspillet)

Dommer: Morten Krogh 
Kickoff: 15. maj kl. 18:00
TV: TV3+
Liveupdate: BrøndbyLive på Twitter

Karantæne
Andreas Maxsø (BIF)

Karantænefare
Daniel Granli (AaB) ved en grov forseelse
Josip Radosevic (BIF) ved en mild forseelse
Marko Divkovic (BIF) ved en mild forseelse
Kevin Tshiembe (BIF) ved en grov forseelse

Superligaform
AaB: U-T-T-T-T 
Brøndby IF: U-U-T-T-T 

Seneste fem indbyrdes Superliga-opgør
14.04.2022 Brøndby IF 0-1 AaB
20.03.2022 AaB 3-0 Brøndby IF
26.09.2021 Brøndby IF 2-1 AaB
07.02.2021 Brøndby IF 1-1 AaB
01.11.2020 AaB 2-1 Brøndby IF

Vinkler om kampen

Får vi scoring nummer 150 under Niels Frederiksen?
Skulle Brøndby IF score på søndag, vil det første mål være Superliga-scoring nummer 150 for Brøndby IF under ledelse af Niels Frederiksen.

Ti kampe uden tre point
Om end Brøndby IF har fået point i de seneste to kampe, så er de blågule stadig uden en sejr i de seneste ti Superliga-kampe i træk. Brøndbys “klubrekord” for flest Superliga-kampe i træk uden sejr, er fra 2012 og lyder på 12 kampe i træk uden sejr.

Værternes formdyk
AaB er heller ikke brandvarme for tiden, da de går ind til kampen mod Brøndby IF uden at have vundet i deres seneste fem Superligakampe. Nordjydernes seneste sejr i Superligaen var den 14. april, hvor modstanderen var Brøndby IF.

Indbyrdes blågult overtag
Brøndby IF har mødt AaB 98 gange i Superligaen, og statistikken siger 37 sejre til Brøndby IF, 29 uafgjorte og 32 nederlag samt en målscore på 138-134 set med Brøndby IF’s øjne.

Svær udebane
50 af Brøndby IF’s 98 Superliga-kampe mod AaB har været på udebane, her er 23 kampe endt med en AaB-sejr, 12 er endt uafgjort og 15 kampe er vundet af Brøndby IF. På udebane er Brøndbys målscore 60-84 med Brøndby nævnt først.

Seneste maj-sejr over AaB
I Brøndby IF’s seneste sejr over AaB i maj måned, var det Ousman Jallow og Jan Kristiansen, der scorede målene i 2-0-sejren. Dermed kan de fleste nok regne ud, at det desværre er nogle år siden, at Brøndby slog AaB i maj måned. Helt præcist var det den 9. maj 2010.

Point ved første mål?
Brøndby IF har scoret det første mål i 51 af de 98 tidligere Superliga-kampe mod AaB. Det har resulteret i 33 sejre, 14 uafgjorte og fire nederlag som resultat. Omvendt har AaB scoret først i 42 tilfælde, hvilket for Brøndby IF har resulteret i fire sejre, 10 uafgjorte og 28 nederlag.

Datoen 15. maj
Fem gange tidligere har Brøndby IF spillet Superliga på datoen 15. maj. De fem kampe er endt med en enkelt sejr – over OB i 1997 – og de resterende fire kampe er så fordelt på to uafgjorte og to nederlag. Et af nederlagene var i 2008 mod søndagens modstandere fra AaB, der på eget græs vandt 2-0.

Cheftræneren nærmer sig 100 kampe
Søndagens kamp er for øvrigt Brøndby IF’s Superligakamp nummer 99 med Niels Frederiksen som cheftræner.

Brøndby-topscorerne
Christian Cappis og Andreas Bruus scorede målene i 2-2 kampen mod FC Midtjylland. Ses der på spillerne i den aktuelle trup, er det også Cappis og Bruus der topper topscorerlisten for Brøndby IF i denne sæson med henholdsvis fire og tre mål.

Hvis Bruus eller Cappis scorer...
Det er for øvrigt en god ting for Brøndby IF, når Cappis eller Bruus scorer, for holdet fra Vestegnen er ubesejrede i de Superliga-kampe, hvor en af de to spillere har scoret i denne sæson.

Seks mod 11 clean sheets
Der er scoret mod Brøndby IF i de seneste 10 Superliga-kampe i træk - og dermed er Brøndby IF stadig blot noteret for seks clean sheets i denne Superliga-sæson. Modstanderne fra AaB har holdt nullet 11 gange i denne sæson, men har også selv lidt problemer med defensiven, da der er scoret mod dem i de seneste fem Superliga-kampe i træk.

Mensah fylder 31 år på kampdagen
Kevin Mensah bliver 31 år - og når han engang er tilbage i aktion, vil hans første Superligakamp for Brøndby IF, samtidig være hans Superligakamp nummer 100 for de blågule.

Overhaler AaB med en sejr
Med en sejr kan Brøndby IF overhale AaB i tabellen – men om Brøndby IF også overtager 4. pladsen afhænger af, om Randers FC får point i deres hjemmekamp mod FC København.

Dommerne
Det er Morten Krogh, der skal lede søndagens kamp mellem AaB og Brøndby IF.

Linjedommere: Jesper Dahl og Deniz Yurdakul 
VAR dommer: Aydin Uslu 
AVAR: Nikolaj Christensen