Bruus skifter til fransk fodbold

18.07.2022 08:00

Brøndby IF’s 23-årige højreback, Andreas Bruus, skifter med øjeblikkelig virkning til Troyes, som spiller i den bedste række i Frankrig. Bruus kom til Brøndby IF som ung og startede som angriber, men efter en udlejning kom Bruus tilbage og blev omskolet til højreback, hvor han siden har spillet for Brøndby IF.

Med 11 måneder tilbage af kontrakten var både Bruus og Brøndby IF enige om, at et skifte var oplagt, fortæller fodbolddirektør Carsten V. Jensen.

- Bruus er på mange måder et forbillede for vores unge akademi-spillere. Efter at have spillet angriber i sin ungdom her i klubben blev Bruus efter et lejeophold omskolet og greb muligheden uden at kny. Bruus er et godt eksempel på hvor meget en stærk personlig drivkraft betyder for at blive professionel fodboldspiller, for det er kun de færreste fodboldspillere, som har et lineært karriereforløb, men Bruus har hele vejen igennem knoklet og troet på egne evner. Nu har Bruus grebet muligheden for at komme til at spille i den bedste række i Frankrig, hvor han skal bygge videre på sit spil og den mulighed fortjener han, samtidig med vi bliver godt kompenseret.

Om skiftet til fransk fodbold siger Andreas Bruus.

- Jeg har haft hele min fodboldopvækst i Brøndby IF, så det er lidt uvirkeligt at skifte, men tidspunktet er det rette. Det har været vigtigt for mig, at Brøndby IF skulle blive ordentligt kompenseret i et eventuelt skifte, og at det skulle være en attraktiv liga og et hold med ambitioner, jeg skulle skifte til. Troyes har for mig været den rette klub, så nu glæder jeg mig til at komme i gang.

Andreas Bruus fik sin debut for Brøndby IF i december 2017 mod AGF og har siden da spillet 73 officielle kampe for Brøndby IF.