Niels Frederiksen: Mange træninger hvor spillerne nu kan vise sig frem

12.01.2022 15:08

I går mødte spillerne ind til de første tests efter vinterpausen, og cheftræner Niels Frederiksen fortæller her, hvad spillerne skal lave frem til 3F Superligaen begynder igen 20. februar, når vi åbner foråret mod FC Nordsjælland på Farum Park.

- Spillerne har haft hver deres træningsprogram med hjemme til ferien, så de to første dage bruger vi på at teste dem fysisk, hvor det altid er spændende om programmet har haft en effekt. Det er vigtigt for os i trænerstaben at vide, hvordan spillerne møder ind rent fysisk, og vi forventer selvfølgelig altid, at de møder skarpt ind til de første dage, for vi ser jo gerne, at spillerne har fulgt deres træningsprogrammer i løbet af deres ferier, fortæller Niels Frederiksen. 

- Men det plejer de nu også at gøre, men er der en enkelt eller to, som ikke helt er der, hvor vi forventer, så bliver der lavet et andet program for dem.

- Efter de fysiske test, så har vi masser af træninger her i opstarten, hvor vi træner to gange om dagen. Den ene er som regel et fysisk træningspas, hvor de er ude og løbe lidt i skoven og op ad bakker. Det andet træningspas består af en eftermiddagstræning, hvor der er mere bold involveret. Den første uge er en slags integrationsuge, hvor spillerne kommer tilbage og skal vænne sig til bevægelserne i fodbold. For selvom de har trænet i ferien, så har de ikke trænet med bold særlig meget i deres ferier.

Vil vedligeholde og udvikle spillet
Niels Frederiksen fortæller også, at man frem til starten af forårssæsonen vil arbejde på at vedligeholde og udvikle spillet.

- Det vi er gode til som hold, det er det, vi skal vedligeholde og udvikle på træningsbanen og i træningskampene. Hvis vi ikke vedligeholder de ting, vi er gode til, så risikere man at miste noget niveau. Så vi skal ikke blot have fokus på, hvad vi skal være dygtigere til, men vi skal også vedligeholde og udbygge det, vi er dygtige til i forvejen.

- Vi vil jo rigtig gerne spille med en masse intensitet i vores spil, så vi skal eksempelvis arbejde lidt med det kollektive pres. Og så er der et andet vigtigt fokusområde, som er evnen til at skabe chancer med bolden, hvor vi har en klar ambition om, at vi skal blive dygtigere, samtidig med vi skal fastholde elementer som intensitet og fart i vores spil.

Udover de taktiske elementer fortæller Niels Frederiksen også, at der arbejdes med dødbolde i opstarten.

-  Derudover er dødbolde generelt vigtigt i 3F Superligaen, og det er det også for os. Man skal ikke overdrive betydningen af dødbolde, men man har set i 3F Superligaen, at der er nogle hold, som har været dygtige, og som endda har vundet kampe på at score vigtige mål i det aspekt af spillet.

- Så det er noget, vi skal træne på at blive bedre til. Men når man sammenligner vores effektivitet til at score og forsvare mod de andre hold i 3F Superligaen, så har vi egentlig klaret os ok, men vi vil gerne blive bedre til at producere chancer og her gælder det især selve indlægget som vi skal forbedre.

Spillerne bliver set på med friske øjne
En lang opstart er for spillere og trænerteam en god mulighed for at se hinanden an igen med friske øjne, hvilket der ikke var meget tid til i et travlt efterår, fortæller cheftræner Niels Frederiksen.

- Nu er det ved at være et godt stykke tid siden, vi spillede vores seneste kamp. Så når vi nu er tilbage efter vinterpausen, så kigger vi helt naturligt på spillerne på ny. Vi kommer til at træne mere nu, end vi gjorde i efteråret, hvor det var svært at træne grundet de mange kampe. Så når vi nu sætter holdet til en given kamp, så kigger vi ikke så meget på, hvordan spillerne præsterede for to eller tre måneder siden, men i højere grad hvordan det har set ud de seneste to til tre uger i opstarten.

- Det kommer vi også til her, så spillerne der kommer ind, de får en chance for at vise sig frem – og det gør de også i vores kommende træningskampe. Men det er klart, at dem der spillede meget i efteråret, de blev jo valgt, fordi vi synes, at de var de dygtigste. Men dem, som ikke fik så meget spilletid, de får jo så mulighed for at vise sig frem nu. Så på sin vis er det nemmere for spillerne at vise sig frem nu, fordi vi kommer til at have langt flere træninger, så det glæder vi os til.

I morgen kl. 14:30 træner spillertruppen sammen for første gang i 2022, og man kan se den første træning live på Brøndby TV+, hvor tidligere sportsdirektør Troels Bech vil kommentere træningen.