Farvel til Uhre

27.01.2022 15:00

Efter 3½ år i Brøndby IF skifter angriberen Mikael Uhre til den amerikanske MLS-klub Philadelphia Union. Skiftet sker med øjeblikkelig virkning.

Mikael Uhre kom til Brøndby IF i sommeren 2018 fra Sønderjyske, hvor han havde spillet i en årrække og blandt andet været udlejet til Skive IK. Så da skiftet til Brøndby IF kom, var forventningerne fra omverdenen måske ikke store. Det var da heller ikke meget spilletid, Mikael Uhre fik i sin først tid i klubben, da angriberen skulle tilpasse sig en ny spillestil, men stille og roligt kom angriberen tættere på startelleveren, og da muligheden bød sig i foråret 2020, slog han til og har siden da været en af de første på holdkortet.

Fodbolddirektør Carsten V. Jensen kalder salget af Mikael Uhre en logisk, men ikke nem beslutning.

- Mikael Uhre har gennem sine år i Brøndby IF vist, hvor topprofessionel en fodboldspiller han er. Med stor tålmodighed og drivkraft samt tro på egne evner har han først på træningsbanen og siden på banen udviklet sit talent og gennem de seneste to sæsoner skabt stor værdi for klubben som topscorer.

- At sælge Uhre har derfor ikke været en nem beslutning, men dog en ganske logisk beslutning. Det har været vigtigt for både os og Uhre, at når muligheden opstod, så skulle det være det helt rigtige for alle parter. Den mulighed er nu kommet. Et amerikansk eventyr venter forude for Uhre og hans familie, og salget af ham bringer samtidig konkret værdi til klubben. Derfor siger vi i dag farvel til Uhre, og vi vil gerne takke ham for ikke blot hans fodboldkundskaber, men i lige så høj grad også for hans menneskelige egenskaber. Han har i den grad gjort sig fortjent til dette næste skridt i karrieren, og hele Brøndby-familien ønsker Uhre alt det bedste i fremtiden.

- Jeg har næsten ikke ord for, hvor meget min tid i Brøndby IF har betydet for mig

Mikael Uhre selv glæder sig meget til at prøve kræfter med den amerikanske liga og livet i USA, men er samtidig vemodig over at skulle sige farvel til Brøndby IF.

- Jeg har næsten ikke ord for, hvor meget min tid i Brøndby IF har betydet for mig, så at skulle sige farvel til Brøndby IF, er meget vemodigt for mig, og det går nok først rigtig op for mig om nogle dage. Jeg har været utrolig glad for min tid i Brøndby IF og føler mig meget privilegeret over alt det, jeg har lært fra trænere og holdkammerater, men også over at jeg har kunnet givet tilbage til klubben og fansene.

- Jeg har altid haft troen på mig selv, men mit karriereforløb er jo ikke en lang succeshistorie, så det stod måske ikke ligefrem i kortene for fem-seks år siden, at jeg skulle vinde et danmarksmesterskab som topscorer i Brøndby IF. Så at stå her i dag og skulle rejse til USA med min familie til et rigtig spændende hold i en god liga, ja, det er sgu lidt uvirkeligt, men som de der har fulgt min karriere ved, så er jeg absolut ikke kommet sovende til det, og jeg føler, at jeg har gjort mig fortjent til det. Nu glæder jeg mig rigtig meget til at møde mine nye holdkammerater og komme i gang med forberedelserne til den nye sæson i MLS.

Mikael Uhre opnåede at spille 124 officielle kampe for Brøndby IF, hvor han scorede 48 mål.