Storskov: Går på ferie med et positivt mindset

08.12.2022 15:24

Kalenderåret 2022 er så småt ved at gå på hæld, og selvom Superligaen-sæsonen forlængst er blevet fløjtet til pause, er det fortsat en flok blågule spillere, der gøre sine sidste forberedelser inden vinterpausen snarligt står for døren. Under varmere himmelstrøg på træningslejren på Tenerife, satte fysiske træner, Anders Storskov, ord på en en periode, der har været noget utraditionel, men lærerig for både spillere og trænere. 

- Da vi blev klar over, i forhold til planlægningen, at der var VM, og at vores slutning på sæsonen ville blive anderledes end normalt, så diskuterede vi, hvordan vi ville forberede os bedst muligt til forårssæsonen. Vi synes, at den bedste måde, at gøre det på, var, at spillerne fik den længde ferie, som vi synes, der er passende i forhold til opstartstræningen til januar, og derfor skulle vi have perioden, fra da efterårssæsonen sluttede, til de skal på ferie, til at passe, i forhold til at de skulle opretholde en fodboldfitness og få trænet godt.

- Vi har valgt at kalde den her periode endseason, og det har vi som sådan ikke prøvet før. Normalt går vi på ferie efter at have spillet sidste kamp, men nu er det efterhånden lang tid siden vi spillede seneste turneringskamp. Det er nyt for os, men efter at have været igennem perioden, så har det faktisk været en rigtig fin oplevelse, og en god erfaring, når nu det ikke kunne være anderledes.

Vi har brugt tiden fra da sæsonen sluttede, til nu her, hvor vi går på ferie, til at holde spillerne fitte, få en masse boldberøringer og få kigget lidt på de ting, vi kan blive dygtigere til.

Anders Storskov

Storskov ser ydermere tilbage på en anderledes periode efter Niels Frederiksens stoppede, hvor man har forsøgt at fokusere på holde spillerne motiveret til en vigtig forårssæson. 

- Vores fokus har særligt været på ting som vi har kunne blive bedre til. Vi har brugt tiden fra da sæsonen sluttede, til nu her, hvor vi går på ferie, til at holde spillerne fitte, få en masse boldberøringer og få kigget lidt på de ting, vi kan blive dygtigere til. Efter sæsonen, da Niels stoppede, så har det været lidt en ny situationen for os allesammen. Vi har haft fokus på at få glæde og energi ind i holdet, samt forsøgt at få sat en positiv retning ind i spillerne, og de har samtidig trænet med alt det de har. De har virkelig været på og meget motiverede, må jeg sige. 



Klubbens fysiske træner peger blandt andet på, at perioden har været en god mulighed for spillerne til at vise sig frem og få nogle kampminutter i benene. Særligt mener han, at træninglejren har været gavnligt og sat et positivt indtryk på spillertruppen. 

- Heldigvis kan både spillere og trænere lide at være sammen med hinanden. Så udover socialt samvær og en god stemning, så har de træningskampe vi har spillet i perioden været positive i forhold til, at alle spillere har fået lov til at spille, følt sig godt tilpas, og ikke mindst vist fine præstationer. Så jeg føler virkelig, at der er et positivt mindset i forhold til at gå ferie og glæde sig til at starte igen på den anden side af nytår. 

Storskov og resten af staben har dermed forsøgt at klæde truppen godt på, til de træder ind i en ny fase efter vinterpausen.

- Spillerne går på ferie med et træningsprogram, sådan så vi er bedst muligt forberedt, til når vi kommer tilbage fra vinterpausen den 9. januar. Alt efter hvilken træner der er kommer til at være, så vil det blive en ny chance for spillerne til at vise sig frem, og komme med alt, hvad de har. Det er noget af det de skal gøre sig klar til i ferien, og det virker de både motiverede og klar til, siger Storskov afslutningsvist.