Ole Palmå: Vi skal samle indsatsen mod de få

23.08.2022 11:46

På baggrund af balladen, der var i forbindelse med Derbyet i Parken d. 7. august, har Fodboldens Disciplinærinstans i dag udstedt en bøde på 300.000 kroner til Brøndby IF og samtidig også frataget Brøndby IF retten til et udebaneafsnit næste gang, der er Derby i Parken. Administrerende direktør Ole Palmå udtaler sig om kendelsen.

- Vi har i dag modtaget en dom for den ballade en gruppe individer udførte til sidste Derby. Som vi var ude og sige efter derbyet, så må og skal disse ballademagere ud af fodbold, da de er altødelæggende for det store flertal. Der var 2.400 Brøndby fans inde i Parken, som godt kunne finde ud af at opføre sig ordentligt, men så var der ballademagere, som bevist ødelagde det for resten. Vi har arbejdet målrettet på at få fundet disse individer for de hører ikke hjemme på et fodboldstadion. Vi har dags dato identificeret og uddelt 15 karantæner samt uddelt afgifter og erstatningskrav, men arbejdet fortsætter, og vi har et tæt samarbejde med FC København og gennemgår al deres videoovervågning, så der kan komme flere karantæner.

- Med Justitsministeren for bordenden blev der tidligere på måneden nedsat en arbejdsgruppe på tværs af klubber og myndigheder, som netop i dag sidder og drøfter, hvordan vi i en samlet indsats kan målrette arbejdet mod de få, der ødelægger det for alle os andre. Ingen ønsker kollektive straffe i dansk fodbold, for alle er enige om, at ballademagerne ikke forsvinder ved, at vi straffer alle fans. Langt det største flertal af fans opfører sig ordentligt, og de skal selvfølgelig ikke straffes. Set i det lys ville vi have anket kendelsen om fratagelsen af et udebaneafsnit til næste Derby i Parken, hvis det havde været muligt. Vi er af den holdning, at hvis vi arbejder tæt sammen på tværs af myndigheder, klubber og fans om en fælles indsats mod dem, der skaber balladen, så kan vi en gang for alle få ballademagerne ud af dansk fodbold.