Niels Frederiksen: Rutinen blev afgørende

11.08.2022 20:50

Torsdag aften sluttede vores videre færd i Conference League, da vi efter en omgang forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence tabte til schweiziske FC Basel.

Cheftræner Niels Frederiksen roser spillerne for deres arbejdsindsats, men erkender i samme ombæring, at schweizernes rutine havde en afgørende betydning på kampen.

- Jeg kan jo ikke sætte en finder på det, spillerne leverer inde på banen. De gør alt, hvad de kan, og de kæmper med røven ud af bukserne på mange måder. Så det er en okay præstation, og vi er okay med de første 70 minutter. Men efter de får skiftet ud sidst i kampen, så er det som om, at de får lidt flere kræfter på banen, fortæller Niels Frederiksen og fortsætter.

- Vi mangler lidt coolness i nogle situationer, og de virker til, at de lige har 10-15 procent mere erfaring og rutine, end vi har. Og det gør, at de spiller lidt klogere i nogle situationer, hvor vi ikke får holdt fast i bolden i nogle vigtige faser. De er ikke bedre som kollektiv end os i dag, men de har nogle virkelig dygtige individualister.

- Straffesparket er et lotteri, men de er bare lidt mere rolige og skarpere end os, og så taber man desværre, slutter cheftræneren.