Frederik Birk ny chefanalytiker i Brøndby IF

06.09.2021 12:30

Med startdato i morgen på Vestegnen kommer Frederik Birk til at kunne skrive chefanalytiker for Brøndby IF på sit visitkort. Frederik skifter fra en rolle som assistenttræner i Vejle Boldklub, og inden han drog til Nørreskoven, var det også rollen som analytiker han varetog i FC Nordsjælland.

Nu skal Frederik Birk ikke kun tilbage til rollen som chefanalytiker, han skal også tilbage til Vestegnen.

- I sommeren 2018 stoppede Frederik som U19-træner i Brøndby IF og skiftede til en seniorrolle i FC Nordsjælland, og han var en træner, vi dengang var rigtig kede af at miste. Nu kommer han heldigvis hjem igen, og vi glæder os til at drage nytte af den udvikling Frederik er gået igennem i både FC Nordsjælland og Vejle Boldklub.

- Vi går en lidt ny vej på området og vil fremadrettet udvikle analysearbejdet til en mere integreret del af det, der foregår i dagligdagen og på træningsbanen. Det primære ansvar ligger fortsat i at levere analysearbejdet, men Birk vil have en mere aktiv rolle på træningsbanen som assistenttræner og arbejde med resten af teamet derude, så vi på den måde får gavn af alle hans kompetencer. Hans store engagement bliver en gevinst for hele klubben, og vi glæder os til at se ham i rollen allerede fra i morgen, fortæller fodbolddirektør Carsten V. Jensen.

For Frederik Birk er det med stor glæde, at han nu igen skal på banerne omkring og på Brøndby Stadion, hvor han blandt andet vil fokusere på at bringe analytikerens rolle ud på træningsbanen og deltage aktivt i træningen.

- Da jeg i 2018 forlod Vestegnen, var det med en klar vished om, at jeg en dag ville vende tilbage, såfremt klubben atter havde brug for mine kompetencer. Så da CV ringede og spurgte, om jeg kunne være interesseret i at komme med ombord igen, så var betænkningstiden egentlig ikke så lang.

- Jeg var rigtig glad for at være i Vejle, også selv om jeg kun nåede at være der i en kort periode. Men at komme tilbage til Brøndby IF, de nu forsvarende danske mestre, hvor jeg i øvrigt kender og har arbejdet med hovedparten af staben og spillerne før, var selvsagt en mulighed, jeg ikke kunne lade passere. Det er med stolthed i stemmen, jeg kan sige, at jeg glæder mig til igen at være en del af det stærke fællesskab, der er herude, og bidrage til at udvikle på det fornemme stykke arbejde, Jimmy har gjort de seneste to sæsoner, slutter Birk.

Ansættelsen af Frederik Birk i rollen som chefanalytiker er samtidig også et farvel til Jimmy Brinksby, der fortsætter karrieren hos DBU, hvor vi ønsker ham al muligt held og lykke i sin nye rolle.