Getty Images

Mensah inden Derby: Bliver en kamp med tryk på

22.10.2021 15:00

Søndag ruller bolden allerede igen i 3F Superligaen, når FC København kommer på besøg til sæsonens første Derby på Brøndby Stadion. 

Selvom spillerflyet landede kl. 03.45 natten til fredag efter opgøret mod Rangers FC, var alle spillerne mødt ind til dagens frivillige træning.

- Det kommer ikke som nogen overraskelse, at alle i truppen møder ind til træningen i dag, selvom den er optional. Vi er her for at udvikle os, og hvis man ikke vågner op efter et nederlag og tænker, at man har mere, man kan give af, så er man ikke her. Det er mentaliteten her i Brøndby, at vi hele tiden vil lægge på, og det er en del af den træningskultur, vi har skabt, fortæller Kevin Mensah, inden han sætter ord på weekendens Derby.

- Jeg glæder mig vanvittigt meget til det her Derby, for det bliver lidt som at spille sit første rigtige Derby igen efter lang tid. Det er noget tid siden, vi har oplevet det, føler man. Så det glæder vi os rigtig meget til, men det bliver en kamp med tryk på ligesom Rangers-kampen i går.

- Men når alt kommer til alt, så er det isoleret set det vigtigste at få de tre point. Hvis man kigger på sidste kamp i 3F Superligaen, da vi mødte Vejle, så lavede vi et fantastisk comeback. Vi fik vist den her Vestegn-mentalitet ved aldrig at give op, og det er sådan en mentalitet, vi skal sætte os for dagen mod FC København. Vi har allesammen oplevet den stemning, som vores fans kan skabe til sådanne kampe, så det glæder vi os rigtig meget til at være en del af.

Fuld fokus på Derby
Allerede efter kampen i går blev der snakket Derby spillerne imellem, og derfor er truppen også fuldt ud indstillet på at levere mod københavnerne, fortæller Mensah. 

- Det er altid den næste kamp, vi begynder at fokusere på. Det er ikke ens betydende med, at kampen mod Rangers FC var ligegyldig, bestemt ikke. Men vi vil utrolig gerne have en sejr på søndag, og det skal vi også ud og vise på banen, fortæller wingbacken og sætter ord på 

- Vi kan spille dårlige kampe og stadig vide, at vi kan vende tingene og vinde. Og det er selvfølgelig vigtigt, for det er de sejre, der i sidste ende definerer os. Vi ved, vi kan spille gode og dårlige kampe i løbet af en sæson, men nu skal vi ud og spille et Derby - og vi ved, hvordan disse kampe foregår. Det er en masse dueller og høj intensitet i 90 minutter. 

Kampen mod FC København på Brøndby Stadion fløjtes i gang søndag kl. 14.00.