Nyt samarbejde mellem Brøndby IF og Red Barnet skal sikre flere børn en plads i fællesskabet

28.11.2021 12:00

Når et nyt, strategisk samarbejde mellem Brøndby IF og Red Barnet sætter i gang, vil det til at ske gennem forskellige aktiviteter, hvor især børn på Vestegnen kommer tættere på oplevelsen af fællesskabet omkring klubben. Samtidig er der en fælles ambition om årligt at samle minimum 500.000 kroner ind til Red Barnets arbejde for børn i udsatte positioner. Samarbejdet løber foreløbigt frem til udgangen af 2024.

- I Brøndby IF har vi et utroligt fællesskab, som vi især mærker på tribunerne på kampdage, men som også kommer til udtryk i hverdagen. Alt for mange danske børn står uden for fællesskabet, fordi de kommer fra udsatte hjem. Netop fællesskab er en kerneværdi for både Brøndby IF og Red Barnet. Vi mener, at alle børn har brug for at føle sig som en del af et fællesskab, og derfor har vi rakt hånden ud til Red Barnet og indgået dette strategiske samarbejde. Vi ønsker at bidrage til Red Barnets arbejde, ikke blot økonomisk, men også gennem aktiviteter, hvor vi kan få børn, der står alene, til at blive en del af et større fællesskab, siger administrerende direktør i Brøndby IF, Ole Palmå.

Det nye strategiske samarbejde glæder Red Barnet, fordi det taler lige ind i Red Barnets kerneopgave og grundlæggende værdier.

– At deltage aktivt i et positivt fællesskab kan være afgørende for et barns trivsel og udvikling. Det gælder alle børn, men særligt børn, der vokser op i en udsat familie. Inklusion i et positivt fællesskab kan fungere som en beskyttelsesfaktor og medvirke til at forbedrede skolepræstationer og trivsel og styrke barnets netværk og selvtillid. Derfor arbejder vi i Red Barnet fokuseret på at oprette og hjælpe børn ind i positive fællesskaber. Samarbejdet med Brøndby IF er oplagt, fordi der både samles penge ind til vores generelle arbejde for børn i udsatte positioner, og der bliver lavet konkrete aktiviteter for børnene. Sammen kan vi gøre en forskel og give disse børn nogle muligheder i livet, som de ellers ikke ville have haft. Vi glæder os derfor meget over samarbejdet, siger chef for kommercielle partnerskaber i Red Barnet, Henrik Reichel Bartholdy.

Brøndby IF’s fans er ligeledes glade for samarbejdet.

- Det vigtigste for os Brøndbyfans er fællesskab og oplevelsen af aldrig at stå alene. Nu tager vi sammen med den professionelle afdeling og amatørafdelingen næste skridt gennem samarbejdet med Red Barnet. Det er vi utrolig stolte af, og vi sætter igen som Brøndby-fans nye standarder. Nu glæder vi os til udvikle samarbejdet over de kommende år og ikke mindst til at skabe værdi for børn og deres familier, der har behov for lidt ekstra hjælp, siger formand for Brøndby IF’s Fanafdeling, Claus Bjørn Billehøj.

Samarbejdet med Red Barnet vil allerede være synligt for fans på Brøndby Stadion til dagens kamp mod Randers FC. Brøndby-spillerne kommer til at spille i en særlig udgave af den gule hjemmebanetrøje, da hver spiller har skrevet Red Barnet, som er trykt på trøjen i stedet for deres spillernavn, ligesom deres autograf er trykt på ryggen af trøjen.

Alle ’matchworn’ trøjer kommer til auktion på odendo.dk, hvor man kan byde på de enkelte trøjer. Alle indtægter fra auktionen går ubeskåret til Red Barnets arbejde med at hjælpe de børn, der har mest brug for en hjælpende hånd.

Du kan gå ind på auktionen her.