En stor tak til Lasse

28.06.2021 11:00

I sommeren 2017 vendte en ung Lasse Vigen hjem til Danmark efter en årrække i engelsk fodbold. Brøndby IF var hans nye klub, hvor han scorede mod FC Nordsjælland i sin debut, og i kampen efter blev han skiftet ind og scorede hattrick. Fire år senere spillede Lasse så sin sidste kamp for Brøndby IF, og her var modstanderen endnu engang FC Nordsjælland i en kamp, der afgjorde danmarksmesterskabet og bragte guldet til Vestegnen. Lasse scorede kampens første mål i det, der endte med en sikker 2-0 sejr til Brøndby IF. 129 kampe og 15 mål blev det til for Lasse i hans fire sæsoner i klubben. Nu er Brøndby IF blevet skiftet ud med belgiske Zulte-Waregem, men Lasse vil altid have Brøndby IF med sig i hjertet, fortæller han.

- Jeg kom til Brøndby for at være med til at spille i toppen, og forsøge at vinde en titel. Når jeg står her på bagkant af de sidste 4 år med en pokaltitel og et mesterskab, så har det været en fantastisk tid, hvor holdkammerater er blevet til tætte venner, og jeg har været omgivet af dygtige trænere/ledere og rigtig gode mennesker i hele klubben, fortæller Lasse Vigen og fortsætter:

- Jeg er blevet bekræftet i, hvor fantastisk en klub Brøndby IF er, og ikke mindst hvor meget man kan rykke ved at være del af et fællesskab, som jeg ikke har oplevet før. Både fællesskabet i klubben lige så vel som alle de mennesker, der støtter os i lokalområdet og resten af Danmark. Det er en unik klub at være en del af, og det har givet mig de største oplevelser inden for fodbold, så det vil jeg for evigt være taknemmelig for.

- For mig personligt betød dét at vinde mesterskabet ubeskriveligt meget. Os, der var med i 2018, ved, hvor dybt den sad i alle, der har tilknytning til Brøndby. Så at stå her i dag og have været med til at give et mesterskab til klubben er en forløsning og en glæde, som det er svært at sætte ord på. Jeg håber, at alle, der var med for 3 år siden, fik en følelse af, at de også var med til at give klubben det her mesterskab på grund af de grundsten, der blev lagt på det tidspunkt.

- Fansenes opbakning til mig har altid betydet meget. På et personligt plan har der været mange udfordrende perioder i min tid i klubben, og når min tid i Brøndby nu er slut, er det med en følelse af, at der var potentiale til mere. I en klub som Brøndby føles sejrene bedre, og nederlagene værre. Det er et privilegium og et pres at spille i den blå og gule trøje, som jeg altid har båret med stolthed. Så jeg vil sige tak til dem, der har støttet mig, men, mere vigtigt, et tak til alle dem, der altid har støttet holdet igennem gode og dårlige perioder. De oplevelser, vi har haft sammen på stadion, vil for altid stå mit hjerte nært, og Brøndby vil være en del af mig resten af mit liv.

Fodbolddirektør Carsten V. Jensen takker Lasse for hans indsats for klubben og hans store bidrag til mesterskabet.

- Lasse er en rigtig dygtig spiller, som flere gange har vist, hvor højt et niveau han har. Han har altid gået forrest på banen og været et eksempel for sine holdkammerater, og det gjorde han i den grad også, da en sejr over FC Nordsjælland var påkrævet i sidste runde, hvor han scorede og var med til at sikre, at mesterskabet kom til Brøndby IF for 11. gang i historien.

En stor tak til Lasse for hans indsats. Vi vil alle savne ham og ønsker Lasse alt det bedste fremover.