Schwäbe: Derby-sejren var en rigtig holdindsats

21.09.2020 16:30

FC København blev søndag besejret i sæsonens første Derby med 2-1, da Michael Uhre dukkede op på en ripost i slutminutterne og sendte bolden og de tre point ind på kontoen. Men det var ikke kun målscorerne, der var i fokus, for målmand Marvin Schwäbe lavede gennem kampen flere flotte redninger.

Men på trods af de mange redninger, var målmanden ikke for træt til at løbe over til den anden ende af banen og fejre sejrsmålet med holdkammeraterne i slutminutterne.

- Jeg tror aldrig, jeg har løbet så hurtigt, som jeg gjorde, da vi scorede til 2-1 i overtiden, indleder målmanden med et grin og sætter et par ord på Derby-sejren.

- Det var en fantastisk følelse, at vi formåede at score i de døende minutter inde i Parken og så vinde kampen. Det er faktisk første gang, jeg har vundet over FCK inde i Parken, så det er også værd at tage med. Jeg synes, at det generelt var en rigtig holdindsats, og det vigtigste var, at vi holdt sammen og troede på det helt til det sidste, siger Schwäbe og sætter ord på gruppen af spillere.

- De fleste af os har trænet og spillet sammen i omkring et års tid nu, og vi har ikke haft så mange til- og afgange, så det er godt for holdet, at vi formår at holde sammen på gruppen af spillere. Nu har vi også Maxsø og Corlu tilbage til næste kamp, og det øger bare niveauet endnu mere i vores kommende kampe. 

Tager mere ansvar
Schwäbe har oplevet i sin tid på Vestegnen at være en del af et henholdsvis rutineret og nu ungt Brøndby-hold. Han er med sine blot 25 år en af de ældre spillere i truppen, og derfor tager tyskeren også mere ansvar, som eksempelvis mod FC København i går.

- Det er altid dejligt, når man som målmand kan byde ind med sine redninger og hjælpe holdet på den måde. Men for en målmand handler det ikke kun om redninger, men også om at lede sit hold og kommunikere med sine holdkammerater nede fra målet. 

- Vores unge spillere har store kvaliteter, og os lidt ældre spillere sørger for at hjælpe og støtte dem, så meget vi kan. Man kan virkelig mærke på de unge drenge, at de vil gøre alt for at vinde og blive bedre fodboldspillere, og det er også noget, der gør holdet bedre. Noget, der kendetegner det her hold, det er, at vi er blevet en fastømret gruppe, som hjælper hinanden, og det gør hver enkelt spiller bedre i det lange løb, slutter Schwäbe.

Foto: Getty Images