Brøndby IF får tilgang af Andrija Pavlovic

19.09.2020 16:00

Brøndby IF får tilgang af den serbiske angriber Andrija Pavlovic, som skifter med omgående virkning fra østrigske Rapid Wien på en fire-årig kontrakt.

Fodbolddirektør Carsten V. Jensen fortæller om skiftet.
 
-Det har længe været almindeligt kendt, at vi var på markedet efter en spiller med kompetencer, der kan komplementere de angribere, vi allerede har i truppen. Hedlund, Uhre og Jobbe m.fl. har alle styrker i forhold til fart og dybdeløb. Med Pavlovic får vi en spiller, hvis stærkeste kompetencer, ud over at være en habil målscorer, er i spillet med ryggen til målet, relationer til medspillere og ikke mindst et stærkt hovedspil. Niels og trænerteamet får med andre ord flere strenge at spille på fra kamp til kamp.    
 
- Jeg er klar over, at han for nogle år siden havde kontrakt med FC København, og jeg er jo ikke blind for den dynamik, der er mellem fans og klubberne. Men vi har kigget på, hvad, vi mener, kan styrke og komplementere vores trup. Pavlovi? er en dygtig angriber, som almindeligvis ville repræsentere en værdi, vi ville have svært ved at løfte i den nuværende situation, men som tingene har udviklet sig for ham og hans situation i Rapid Wien, så opstod der en mulighed i markedet. Sidste efterår oplevede vi en lignende situation med Andreas Maxsø, og for os er det de her muligheder, vi skal udnytte. Pavlovic har før vist, at han kan levere i Superligaen, så jeg er ikke i tvivl om, at vi får en spiller ind i truppen, som vil være en afgørende spiller for os, og som samtidigt står foran sin bedste fodboldalder og vil udvikle sig yderligere i Brøndby IF.
 
Andrija Pavlovic siger selv om skiftet fra østrigsk fodbold tilbage til dansk fodbold.
 
- Jeg ser meget frem til at komme i gang og begynde træningen med mine nye holdkammerater. Jeg har været i Rapid Wien i et par år, hvor det egentlig startede godt, men af forskellige årsager gik det ikke, som jeg havde håbet. Jeg var lejet ud i sidste sæson, hvor jeg fik scoret mål igen, men så kom Coronaen og lukkede det meste ned. Jeg vendte retur til Rapid Wien her til sommer, men udsigten til spilletid var fortsat lille. Jeg er derfor glad for at komme til Brøndby IF. Jeg brænder for at komme ud og spille fodbold igen, og jeg kan godt lide den sportslige retning, der er sat i Brøndby IF med offensiv fodbold og pres på modstanderen. Jeg har udviklet mig som fodboldspiller og menneske, siden jeg sidst spillede i Superligaen, og i en trup med mange talenter er jeg overbevist om, at jeg er en af de ældre, som skal vise vejen, og det ansvar glæder jeg mig til. Jeg har stor respekt for, at det muligvis ikke er min trøje, der vil blive solgt flest af på grund af min tid FC København, men det ændrer ikke på, at jeg kommer til Brøndby IF, fordi jeg vil vinde kampe, og jeg tror på, at jeg kan bidrage, og at jeg kan gøre en forskel for klubben. 
 
Pavlovic får trøje nummer 9, og kontrakten løber frem til sommeren 2024. Pavlovic har første træningsdag med resten af truppen på mandag.