Vigtig information til fans fra myndighederne

05.03.2020 14:25

Søndag eftermiddag spillede Brøndby IF mod Lyngby BK på Brøndby Stadion i 3F Superligaen. Blandt gæsterne på stadion var tidligere Brøndby- og landsholdsspiller Thomas Kahlenberg. Det er blevet konstateret, at Thomas på en netop overstået rejse til Amsterdam har pådraget sig coronavirussen, og han er derfor nu i isolation. Thomas har det efter omstændighederne godt og er ved godt mod.
 
Styrelsen for Patientsikkerhed har i samarbejde med Thomas lavet en opsporing af konkrete, navngivne personer, han har været i direkte kontakt med, og de personer er nu i hjemmekarantæne.
 
I Brøndby IF’s organisation drejer det sig p.t. om 13 personer, der er blevet placeret i hjemmekarantæne, som fordeler sig med ni personer i administrationen, heriblandt administrerende direktør Ole Palmå, og fire personer i den sportslige sektor; forsvarsspiller Joel Kabongo, assistenttræner Martin Retov, analytiker Jimmy Brinksby og mental coach Christian Engell.
 
Myndighederne efterlyser nu de enkelte fans, der under Thomas Kahlenbergs besøg på Brøndby Stadion har været i direkte fysisk kontakt med Thomas Kahlenberg, herunder hans visit i Fanzonen, Michael Laudrup-Loungen og receptionen på Brøndby Stadion. Styrelsen for Patientsikkerhed skal kortlægge alle, der har været i direkte fysisk kontakt med Thomas Kahlenberg, for at forebygge, at flere får sygdommen.
 
Man skal kontakte Brøndby IF på tlf. 33367999, hvis man har haft følgende kontakt med Thomas Kahlenberg søndag 1. marts i og omkring Brøndby Stadion:
- håndtryk
- knus/kram
- siddet/stået sammen med ham i over 15 minutter på under to meters afstand
 
Brøndby IF vil indsamle kontaktinfo, som bliver videregivet til Styrelsen for Patientsikkerhed. Styrelsen for Patientsikkerhed vil da hurtigst muligt kontakte alle på listen og foretage en vurdering af, om den pågældende skal i hjemmekarantæne.
 
Tæt kontakt indbefatter ikke, at man blot har passeret Thomas Kahlenberg på Brøndby Stadion. I det tilfælde skal man ikke ringe til Brøndby IF.
 
Sportsdirektør Carsten V. Jensen udtaler:
 
- Vi er i tæt dialog med myndighederne og følger deres anvisninger til punkt og prikke, ligesom Divisionsforeningen er inddraget. Vi har sendt en mindre gruppe medarbejdere hjem, og de vil nu være i karantæne de kommende 14 dage. Vi opfordrer de fans, der måtte have været i direkte fysisk kontakt med Thomas Kahlenberg i søndags til at ringe på tlf. 33367999 og give deres kontaktinformation, så sundhedsmyndighederne kan tage direkte kontakt til dem og foretage en vurdering af, om der er grundlag for karantæne. Vi læner os fuldstændig op ad myndighedernes anbefalinger og er trygge ved deres håndtering og rådgivning.
 
Overlæge Anette Lykke Petri, enhedschef i Styrelsen for Patientsikkerhed, udtaler:
 
- Vi har allerede inddæmmet og karantænesat alle kendte og nære kontakter til Thomas Kahlenberg i tiden op til, han fik symptomer. Vi har haft et godt samarbejde med Thomas Kahlenberg og Brøndby IF, og vi er glade for, at Brøndby IF nu hjælper med at få kontakt til de fans, der måtte have været i fysisk berøring med Thomas Kahlenberg søndag på Brøndby Stadion. Via vores dialog med Thomas Kahlenberg om hans færden søndag på Brøndby Stadion ved vi, at der er tale om et begrænset antal personer.
 
Vi anbefaler, at alle følger og læser de nye anbefalinger til borgere hos Sundhedsstyrelsen.