Brøndby IF sender medarbejdere hjem

20.03.2020 17:00

Brøndby IF har i dag, som en konsekvens af at 3F Superligaen i forgårs blev suspenderet på ubestemt tid samt påbuddet om nedlukning af sportsaktiviteter, bedt størstedelen af medarbejderne om at blive hjemme, indtil situationen ændres.

De hjemsendte medarbejdere vil modtage fuld løn, indtil 3F Superligaen og sportsaktiviteter må genoptages. Det drejer sig om medarbejdere fra Brøndby IF’s administration og den sportslige sektor, hvilket blandt andet inkluderer U17- og U19-holdene. Cheftræner Niels Frederiksen, assistenttrænerne Martin Retov og Jesper Sørensen og målmandstræner Claus Fallentin samt Superliga-truppen er ikke berørt af tiltaget.

Administrerende direktør Ole Palmå forklarer om tiltaget.

- Brøndby IF er en integreret del af det danske samfund, og vi er naturligvis ikke immune overfor de meget voldsomme konsekvenser, Covid-19’s indtog har på det danske samfund i disse uger. Vi støtter fuldt op om myndighedernes anbefalinger og beslutninger, så vi alle gør vores og bidrager til, at smittespredningen mindskes i videst mulige omfang. På den baggrund har vi taget en lang række forholdsregler, og en kæmpe ros skal lyde til alle medarbejderne for måden, de har håndteret denne ekstraordinære og svære situation på.

- Brøndby IF er en fodboldforretning, og uden afviklingen af fodboldkampe og spillere vi kan sende på græs og udvikle, så gør de nuværende tilstande det i sagens natur til en meget vanskelig situation for os.
 
- Som en direkte konsekvens af, at vores branche er lukket helt ned, har vi i dag bedt størstedelen af vores medarbejdere om at blive hjemme. Vores indtægtsgrundlag er reelt blevet fjernet fra os på under to uger, og dette tiltag er en nødvendighed for at fastholde arbejdspladserne fremadrettet. Alle medarbejdere vil få fuld løn i perioden med støtte fra regeringens trepartsordning. 

- I samarbejde med Divisionsforeningen, Dansk Erhverv og myndighederne arbejder vi i døgndrift på at sikre, at vi og vores andre kollegaer i branchen har et økonomisk fundament, vi kan arbejde videre med, når hverdagen i det danske samfund igen begynder at indfinde sig.

- Så snart situationen tillader det, og myndighederne vurderer, at tiden er den rette, så glæder vi os til at se alle vores gode kollegaer tilbage i klubben. 

Indtil sæsonen genoptages vil en mindre gruppe medarbejdere sikre en minimumsdrift af virksomheden.