Slimane: Trygheden har givet mig gåpåmod

14.07.2020 16:50

Da de blågule tilbage i februar tog hul på forårssæsonen, var det med et ungt stjerneskud i truppen. Anis Slimane, der hidtil havde huseret på U19-mandskabet, imponerede i vinterens pre-season, og den unge midtbanespiller blev af Niels Frederiksen belønnet for sine flotte præstation med startpladser i de første syv kampe i foråret.

Siden da har der været lidt længere mellem startpladserne, hvor Anis har måtte tage plads på bænken. Det er dog ikke noget, der har bekymret den 19-årige midtbanespiller, der selv mener, det er en naturlig del af udviklingen som ung.  

- Man vil jo gerne spille hele tiden, men på den anden side kan jeg godt se meningen med det. Det med, at man spiller, og så får man lige en pause derefter, tror jeg, er rigtig sundt. Og det er jo ikke, fordi jeg ikke spiller en rolle på holdet. Det jo fedt at komme ind i kampene og være afgørende både med assists og godt spil, så jeg synes, det har været sundt, og jeg tror, det er meget almindeligt som ung.

Midtbanespilleren, der er kendetegnet ved sin fysik og sine tekniske evner på bolden, har den seneste tid vist prøver på noget af det store repetoir han besidder. Senest i Derbyet da han lykkedes med den velkendte elastico-finte. Ifølge Slimane kommer overskudet til udtryk, når man føler mere tryghed på banen. 

- Til at starte med handler det om at finde sig selv og finde tempoet. Det tekniske har altid været en af del af mine spidskompetencer, og jeg kan de lidt ekstraordinære ting på bolden. Når man så begynder at føle sig mere tryg på banen, synes jeg ikke, det er ting, jeg skal lægge fra mig. For det er blandt andet også en af de ting, der gør, at jeg er en del af den her trup, fortæller Anis og uddyber videre, hvad trænerteamet har fortalt ham.

- De prøver i hvert fald ikke at tage det fra mig. Det handler om at finde balancen mellem at spille sikkert og at tage lidt større risici i sine træk og driblinger, når chancen opstår. 

Den unge midtbanespiller, der for nylig forlængede sin kontrakt til 2024, begynder så småt at have vænnet sig til tempo og spillestil efter overgangen fra U19-fodbold.

- Jeg føler så småt, at jeg er begyndt at vende mig til tempoet. Jeg er godt på vej i hvert fald. Der er selvfølgelig nogle ting at lære endnu, og sådan vil det være, men det kommer. Jeg kan mærke det efter de kampe, vi har spillet allerede nu, at man vender sig mere til det. Når jeg har startet på banen, har jeg oftest spillet sammen med Lasse (Vigen, red.) og Frendrup, og der synes jeg, at vi har en rigtig god kommunikation. Selvfølgelig også nede fra bagkæden, hvor de er gode til at guide og fortælle hvad man skal gøre, og hvor man skal stå.  

Senest kom Anis ind til slutminutterne i det målløse Derby, og her endte midtbanespilleren oppe i angrebet, hvor han også blev flyttet op i angrebet. Og selvom han fik bolden i mål, forhindrede en offside ham i at blive matchvinder.

- Når du kommer ind i en kamp, og det står 0-0, handler det bare om at jagte de tre point, og som tidligere angriber var det ikke helt uvant for mig. Jeg lagde mig nok i virkeligheden mere som en 10'er, og det gik okay, og jeg føler måske også, at det gav mig mere plads til de ting, jeg er god til.

- Overodnet var det en fed oplevelse, og jeg er tilfreds med mit indhop. Det var mit første Derby i Telia Parken, og det er aldrig helt nemt. Det havde selvfølgelig været rart at have sluttet kampen som matchvinder, men sådan skulle det ikke være. Det må blive næste gang, afslutter Anis Slimane.

Næste opgave for Slimane og resten af Brøndby-mandskabet er på søndag, hvor AaB kommer på besøg. Du kan sikre dig billet til opgøret her.

Foto: Getty Images