Mensah: Godt humør og hård træning

16.01.2020 12:30

Der er ingen point på spil. Der er meget lidt sol. Der er ingen stemningsskabende fans.

Til gengæld er der andre ting, der er masser af. Løb. Intervaltræning. Løb. Styrketræning. Og så mere løb.

Det er nogle hårde uger, inden den første træningskamp melder sig, og efter den, fortsætter opbygningen af formen, inden træningslejren kalder, og der begynder at komme flere taktiske elementer med i træningen.

Alligevel er der masser af smil i truppen.

- Humøret er højt. Vi ved jo, hvad vi skal gå ind til, og vi ved, at vi er det hold i Danmark, der træner hårdest i opstarten. Hvis man er i Brøndby IF, så hører det med, at man er en af de spillere, der er i allerbedst form i 3F Superligaen. Det er kriteriet for en opstart i den her klub – det er hårdt, og også hårdere end alle andre og hvad man tidligere har været vant til, understreger Kevin Mensah, der ikke er ny i det blå-gule opstartsprogram.

- Nu er vi flere i truppen, der har prøvet en opstart i Brøndby IF, så vi ved, hvordan vi skal håndtere det, og så længe, vi præsterer ude i skoven, og når vi er på træningsbanen, så er der ingen grund til ikke at have et godt humør før og mellem træningerne.

Den gode stemning er også med til at gøre, at spillerne presser hinanden til lige at give lidt mere. Hele tiden er der opbakning fra holdkammeraten ved siden af.

- Når vi taler om sport- og konkurrencemennesker, kommer vi helt naturligt til at presse hinanden, uden det bliver et kapløb. Opstarten er et maraton og ikke en sprint, for hver dag ligger vi på grænsen, og samtidig ved vi, at vi skal i gang igen i morgen, så det er med omtanke.

- Der er ikke noget af det, der bliver lavet fra trænerstaben, som vi ikke tror på er godt for os, og når man først er i gang med denne her opstart, så går den hurtigere, end man først antager, for man ved, det bliver forfærdeligt hårdt.

På lørdag står den på den første træningskamp, og det bliver et rart afbræk i den hårde træning.

- Det bliver selvfølgelig et rart afbræk og sjovt, at få bolden lidt mere med. Men det bliver også svært, for i de her kampe ligger vi allerede på den fysiske grænse inden kampen, så det handler om at kunne tage kloge og gode beslutninger og stadig have fokus, som om det er en 70 minutter gammel Superliga-kamp, for det er der, vi ligger fysisk fra minut et.

- Men det glæder vi os til, siger viceanføreren, inden han snører løbeskoene. Nu går turen nemlig endnu engang ud i skoven. Der skal løbes.