Inden topbrag: Theresa Nielsen tilbage i Brøndby-trøjen

16.11.2019 13:30

Når Brøndby IF’s bedste kvinder kl. 13:00 i dag spiller topkamp mod Fortuna Hjørring på bane 2, bliver det oven på noget af en afsløring.

Tidligere anfører Theresa Nielsen vender nemlig hjem til Brøndby IF på en 2-årig kontrakt. Men hun er ikke kun tidligere anfører - hun er også tidligere Nielsen. Efter at have sagt ja til kæresten Mathias, blev kæreste til mand og Nielsen til Eslund.

Efter tre år i udlandet, de sidste to som i den stærke amerikanske liga NWSL, hvor hun spillede for storholdet Seattle Reign FC, går turen altså nu til vores yndige land med brede bøge.

Mens der ikke var den store betænkningstid i valget af klub, var det en noget sværere beslutning at vende hjem til Danmark for den stærke højreback.

- Jeg havde mange gode muligheder for at blive i udlandet og fortsætte som fuldtidsprofessionel – også i USA, hvor min mand Mathias og jeg virkelig har nydt at være, men jeg er også ved at nå en alder, hvor jeg kan mærke, at andre ting er vigtigere for mig.

- Mange af mine veninder har fået børn, og jeg kan mærke, at jeg gerne vil se deres børn vokse op og være sammen med veninderne og min familie mere, end det har været muligt de sidste par år. Derfor vender jeg hjem til Danmark. At spille for Brøndby IF var derefter den letteste beslutning, lyder det fra Theresa Eslund, der har store ambitioner for både holdet og sig selv.

- Vi skal vinde the double, og jeg håber, at pigerne tager det første skridt mod Fortuna Hjørring i dag, så vi kan overvintre på førstepladsen.

Hun er kendt for at være en både kontant og kompromisløs fodboldspiller og holdkammerat. En vinder, der vil gå langt for netop at vinde. Det har flere holdkammerater tidligere mærket på egen krop, og en vinder er hun stadig – men tilgangen har ændret sig lidt.

- Jeg er nok blevet en mere moden udgave af mig selv. Ingen skal være i tvivl om, at jeg stadig vil vinde og stadig vil stille krav til mig selv og mine holdkammerater, men nu er det på en mere konstruktiv måde og med mere vejledning.

- Når man har levet som fuldtidsprofessionel, lærer man meget om sig selv og hvordan man kan forbedre både styrker og svagheder. Og når man kan lade fokus være udelukkende på fodbold, som altid har været mit mål, så skal man også bruge de muligheder, der følger med. Men jeg vil som sagt stadig vinde, og derfor kan jeg godt komme til at tænde lidt af engang i mellem, siger hun med et skævt smil.

Du kan stadig nå at komme ud og støtte kvinderne på bane 2. Der er kickoff til topbraget mod Fortuna Hjørring kl. 13:00.