Masterclass-tilbageblik: U17 går en god tid i møde

27.12.2019 12:00

Vi er kommet over på den anden side af julen, og mens Masterclass-mandskaberne holder ferie, kigger vi i disse dage tilbage på deres efterårssæson sammen med hvert holds cheftræner, og selvfølgelig frem mod de nye udfordringer i det nye årti.

Før jul tog vi en snak med Sune Jensen, der fortalte om udviklingen på U15-mandskabet. I dag er det U17-cheftræneren Anton Lymes tur. Eller U17-cheftræner for nu. Det nye årti kommer nemlig også til at betyde ny træner på U17-holdet, da Anton Lyme har valgt at træde af og overlade posten til en anden. Men på trods af det, fortæller den afgående cheftræner, at han har haft et fantastisk sidste halvår sammen med holdet. 

- Helt personligt har det været et fantastisk efterår. Fantastisk på den måde at når man har valgt at være træner, så gør man det, fordi man nyder at arbejde med mennesker og drives af udvikling.

- Det har været et efterår, der har budt på op- og nedture. Det er faktisk heri, at jeg personligt finder det fantastiske. Vi var helt nede i sækken, og mange dømte os helt ude, men det lykkedes holdet at rejse sig og vise, hvor meget kvalitet de indeholder. Den udvikling, spillerne gennemgik i de første måneder, var top fede at være en del af, og det kan jeg ikke rose dem nok for.

Det var nemlig en turbulent start for U17-drengene, men Anton Lyme fortæller, hvordan drengene hele tiden knoklede for at komme over de bump, der kom, da et nyt U17-mandsskab skulle i gang med ligaen.

- Vi havde en smule startvanskeligheder, hvor det så ud som om, at niveauet i U17-ligaen overraskede vores førsteårsspillere en smule, og det gjorde, at de havde svært ved at få deres kvaliteter i spil. Samtidig formåede vores andenårsspillere ikke at gribe ansvaret og løfte de unge, så holdet kunne stå starten af sæsonen igennem. På de parametre lykkedes vi ikke, og det ansvar ligger selvfølgelig hos mig og Anders. Men heldigvis har vi også en gruppe spillere, der på intet tidspunkt har slået op i banen. De trænede hårdt og målrettet hele tiden. Modgangen har været lærerig og motiverende, og siden slut september, hvor vi taber 2-0 ude til OB, har holdet ikke tabt.

- Det vidner for mig om en gruppe spillere, der ikke bare på det fodboldmæssige plan indeholder en masse god kvalitet, men også på det mentale er i stand til at rykke noget, fortæller cheftræneren.

Anton Lyme er ikke et sekund i tvivl om, at han efterlader en gruppe drenge, der kommer til at gå mange gode oplevelser og en god udvikling i møde i det nye år.

- Jeg er helt overbevist om, at der venter dette hold rigtig mange gode kampe og præstationer i foråret. Og jeg er ikke et sekund i tvivl om, at de vil kravle langt op i tabellen. Drengene er sultne og topmotiveret. De har fundet hinanden indbyrdes, og spillerne har fundet sig selv, deres styrker og deres roller i gruppen. Det bliver spændende at følge. En ting er i hvert fald sikkert - de her drenge vil gå gennem ild og vand for hinanden og for Brøndby IF, understreger Anton Lyme.

Det blågule U17-hold sluttede efteråret med en stime på seks ubesejrede kampe, og med et tæt felt og en kamp i hånden, er der, som Anton Lyme fortæller, rig mulighed for at kravle op i U17-ligaen for drengene i forårets 13 ligakampe.

Inden det nye år træder ind, skynder vi os at tage et kig på den sidste årgang i rækken i næste uge, hvor cheftræner Joakim Mattsson vil fortælle om sit U19-mandskab.