Boguddrag: Da Kjeld Rasmussen satte Per Bjerregaard i gang
09.11.2016 15:56
Brøndby IF hylder den forhenværende borgmester, Kjeld Rasmussen, når Silkeborg gæster Brøndby Stadion den 27. november. Anledningen er Kjeld Rasmussens 90-årsfødselsdag.
To dage før kampen udkommer portrætbogen ”KJELD – Borgmesteren, der skabte Brøndby”, og som optakt til 90-årskampen bringer vi en håndfuld uddrag. Det første af slagsen finder du nedenfor.
Overskuddet fra salget af bogen går ubeskåret til det nystiftede ”Kjeld Rasmussens Rejselegat”. Formålet med Kjeld Rasmussens Rejselegat er at støtte Brøndby IF-unges sports- og studierejser. Hvert år vil der fra rejselegatet blive uddelt midler til dette formål. Legatet administreres af Per Bjerregaard og Morten Bødskov på vegne af støtteforeningen BIFs Venner.
-----
Fra kapitel 13: Edens Have
De (Kjeld Rasmussen og Per Bjerregaard, red.) har aldrig været venner i traditionel forstand. Men der er noget andet imellem dem. BIF havde ikke klaret den uden kommunen og Kjeld. Brøndby Kommune havde mildt sagt ikke været det samme uden BIF og Per. Den ene kunne ikke have gjort det uden den anden.
Historien binder dem sammen og tog fart, fordi Brøndbyernes Idrætsforening fik problemer. Idrætsforeningen bestod af flere idrætsgrene. En af dem var Brøndbyernes Badminton Klub, der ikke følte sig tilpas i foreningen. Badmintonklubben gav overskud, fodboldklubben underskud, og derfor ville fjerfolkene ud. Det gav en del ballade, og sagen havnede hurtigt på den idrætsglade borgmesters bord.
Som altid var der en løsning, og som altid var den opsigtsvækkende. Kjeld Rasmussen blev formand for BIF. Bestyrelsesmøderne blev holdt på borgmesterens privatadresse. Til stede var blandt andre kasserer Helge Hamberg, seniorformand Rudolf Larsen og på et tidspunkt også Larsens søn, bestyrelsesmedlem Per Bjerregaard.
Der gik tydeligvis ikke mange af Bjerregaards slags på dusinet i serieklubben Brøndbyernes IF. Han var næsten færdig som læge og var en vigtig del af førsteholdet. Når han ikke læste eller spillede, rumsterede han ofte i klubben. Han morede sig med at sætte stillinger op og skrev også i klubbladet.
De andre idrætsgrene fik ved Kjelds mellemkomst lov til at etablere sig som selvstændige foreninger. Fodboldklubben beholdt navnet mod at love borgmesteren, at de ville støtte nye idrætsgrene, der ønskede at komme til Brøndby.
Der var lige én ting til: Per Bjerregaard skulle være formand. Hans far var ikke vild med ideen, men den sag havde borgmesteren afgjort. Det skulle være Per. Han sagde ja, men sagde til borgmesteren, at han ville have hjælp til opgaven. Han havde aldrig prøvet den slags før.
-----
Du kan allerede nu forudbestille bogen hos Saxo.com ved at klikke her.
Vil du med til Kjeld Rasmussens 90-årskamp på Brøndby Stadion søndag den 27. november, så køb din billet for blot 90 kr. lige her. Børnebilletter koster som altid 20 kr.