3-2-sejr efter fantastisk comeback i anden halvleg

16.05.2016 20:00

Brøndby-bussen havde i dag taget turen vest på, da Brøndby IF skulle spille mod Esbjerg i Alka Superligaens 30.runde. Der var kun en ændring i startopstillingen i forhold til 2-0-sejren, da Lebogang Phiri var tilbage på midtbanen i stedet for unge Daniel Stückler.

Kampen åbnede uden nogen af holdene rigtig satte sig på tingene. Der skulle imidlertid ikke gå længe, før det første mål i kampen fandt sted. Esbjerg fB spillede en bold flot i dybden til Kevin Mensah. Han tæmmede bolden på fornem vis, hvorefter han snød en Brøndby-mand, og alene med Frederik Rønnow sparkede han hjemmeholdet foran. Dermed stod den 1-0 til Esbjerg fB efter syv minutters spil. Efter målet satte Brøndby-mandskabet sig på spillet, men de havde svært ved at komme frem til noget. 17 minutter inde i kampen kom første Brøndby-chance, da Frederik Holst blev spillet fri i feltet. Han fik afsluttet kvalificeret mod mål, men Esbjerg-keeperen fik reddet itl hjørnespark.

Kort efter Løb Mick van Buren på tværs i Brøndby-feltet, og trak en afslutning tilbage til mod den side, han kom fra. Bolden gik i nettet og så var Esbjerg fB på 2-0. I det 27. minut fik Brøndby et frispark små 25 meter ude, som Johan Larsson tog sig af. Det fik Jeppe Højbjerg fingrene på, så det tog stolpen, men desværre sprag riposten ud til Esbjerg-forsvaret. Brøndby fik lov til at være en del på bolden, men de fik ikke skabt de helt åbne chancer i resten af halvlegen, så det endte med en pausestilling på 0-2.

I pausen skiftede Johan Elmander med Andrew Hjulsager i et forsøg på at lægge et tungere pres på hjemmeholdets bagkæde. Det gav to store chancer inden for de første fem minutter, men både Lebogang Phiri og David Boysen fik sendt deres afslutninger over mål. Med en halv time tilbage gik Rodolph Austin ud, og ind kom Teemu Pukki, og det skulle vise sig at give pote. Efter 66 minutter fik han nemlig fulgt op på en afslutning fra Frederik Holst.  Reduceringen pustede nyt liv i Brøndby-holdet, og kort efter var Frederik Holst og Pukki igen på spil, men Jeppe Højbjerg var vågen i Esbjerg-målet og fik reddet forsøget.

Men Pukki var ikke færdig. Bare fire minutter senere fulgte han op ved bagerste stolpe på et frispark fra Johan Larsson, og med kroppen fik han skubbet bolden over stregen til 2-2. Brøndby IF pressede på for at hente sejrsmålet, og med tre minutter igen kom Daniel Stückler ind i stedet for Kamil Wilczek.

Den helt store forløsning kom med bare et minut tilbage. På et hjørnespark steg Johan Larsson højt til vejrs, og på fornem vis pandede han bolden i kassen til en 3-2-føring. Den føring holdt kampen ud, og Brøndby IF fik dermed tre point efter et fantastisk comeback i anden halvleg.

Husk, at du kan følge Brøndby IF på Facebook, Instagram (brondbyif_official), Twitter (@BrondbyIF) og Snapchat (brondbyif_snap).