Hvad kender du til Hibernian FC?

12.07.2016 12:00

I anden runde af kvalifikationen til Europa League venter der som bekendt skotsk modstand i form af Hibernian Football Club. Vi hjælper dig her med at lære torsdagens modstander bedre at kende. 

Hibernian FC blev grundlagt i 1875 i Skotlands hovedstad Edinburgh, hvor de spiller deres hjemmekampe på Easter Road, som har plads til 20,421 tilskuere. 

Klubben befinder sig i den næstbedste række, hvor de har holdt til siden nedrykningen i 2014. De kvalificerede sig til Europa League gennem pokalturneringen, hvor de besejrede Glasgow Rangers med 3-2 i finalen. 

Efter sæsonen skiftede Hibernian ud på trænerposten. Neil Lennon har fået til opgave at hjælpe klubben tilbage i den bedste række, hvor han tidligere har vundet mesterskaber med Celtic både som spiller og træner. Dermed bliver de kommende kvalifikationskampe et gensyn med Teemu Pukki, som Neil Lennon trænede i Celtic i sæsonen 2013/14.

Køb sæsonkort til Brøndby Stadion - priser fra blot 995 kr.

I spillertruppen er rutinerede Grant Holt et nyt ansigt. Holt har gennem sin karriere flere gange spillet i Premier League, hvor han blandt andet har repræsenteret Norwich og Aston Villa. Holdets anfører er David Gray, som fik sin fodboldopdragelse i Manchester United. 

Hibernian har vundet det skotske mesterskab fire gange. De havde deres storhedstid mellem 1948 og 1952, hvor de vandt tre mesterskaber. Sidste sæsons pokaltriumf var den tredje af slagsen i klubbens historie. 

Husk at Alka Superliga-sæsonen starter næste søndag med hjemmekampen mod Esbjerg fB, som spilles søndag den 17. juli kl.18:00 på Brøndby Stadion. Du kan købe billet her, ligesom du kan købe et sæsonkort, der gælder til alle pokal- og Alka Superliga-kampe på Brøndby Stadion i den kommende sæson. Priserne starter fra 995 kr. og kan købes her.

(kilde: Hibernianfc.co.uk, Wikipedia).