Vedrørende gårsdagens episode i Telia Parken

07.04.2016 11:31

Administrerende direktør Jesper Jørgensen udtaler følgende om episoden efter pokalsemifinalen i går aftes:
 
- Vi tager afstand fra gårsdagens episode efter slutfløjtet i Telia Parken, der involverede en mindre gruppe af de fremmødte i udebaneafsnittet. Uanset om der kommer kasteskyts fra andre tribuner, eller om man føler sig provokeret af modstanderens spillere og officials, så er det en total uacceptabel adfærd.
 
- Vi har sent i går aftes og her til morgen modtaget forklaringer fra de involverede fans, vores sikkerhedspersonale og fra Københavns Politi, som vi nu skal gennemgå og evaluere. Vi vil ligeledes inden længe modtage overvågningsmaterialet, og det vil vi som sædvanlig gennemgå i forhold til at sikre, at der bliver uddelt karantæner til de personer, vi kan identificere. Vi kan kun understrege, at uanset hvilke bevæggrunde man måtte have, så undskylder det aldrig den opførsel, vi så i går. Det er på ingen måde foreneligt med de værdier, vi har i Brøndby IF, og ingen Brøndby-fans bør acceptere en sådan opførsel fra en minoritet af medfans.
 
- Vi har i lang tid arbejdet målrettet og i tæt samarbejde med vores fans på at have Danmarks absolut bedste fanscene. Vi har derfor i dag en fantastisk kulisse at spille i, uanset om vi er på hjemmebane og udebane, og vi er samtidig lykkedes med stort set at eliminere episoder som den i går. Derfor er det også ekstra ærgerligt for alle tilknyttet Brøndby IF, at vi i går oplevede, at en fraktion af Brøndby-fans tilsidesatte det fællesskab, vi har i klubben, og satte sig selv i fokus. I tillæg er det ærgerligt for spillerne og trænerne, at opførslen i går efter kampen fjerner fokus fra en ellers god præstation på grønsværen og et stærkt udgangspunkt til returopgøret i pokalsemifinalen på Brøndby Stadion.
 
- Med Danmarks største fanbase i ryggen vil vi fortsætte vores arbejde med endnu mere dedikation og fokus på at få et endnu tættere samarbejde med fanmiljøet, så vi får skabt flere fantastiske oplevelser sammen med vores fans, men samtidig også fortsætter arbejdet med at identificere de personer, som træder ved siden af. Vi vil derfor i dagene og ugerne, der kommer, afholde møder med vores aktive fangrupperinger om yderligere tiltag, der kan sikre, at vi kommer endnu tættere på hinanden i vores samarbejde, ligesom vi er i tæt dialog med FC København om sikkerheden til de kommende Derby-kampe.