Teemu Pukki får tre år i Brøndby IF

19.06.2015 10:00

Den finske landsholdsspiller Teemu Pukki, der i den forgangne sæson var udlejet til Brøndby IF fra skotske Celtic FC og blev topscorer med ni mål, har torsdag underskrevet en tre-årig kontrakt med de blågule.

Dermed returnerer Pukki til Vestegnen, når hans forlængede sommerferie (grundet landsholdstjeneste) er ovre. Parterne har aftalt ikke at offentliggøre overgangssummen.
 
Aftalen med Celtic FC og Teemu Pukki glæder sportsdirektør Per Rud:
 
- Vi har i den forgangne sæson været meget tilfredse med Teemu, som fra dag ét var en klar forstærkning for holdet. Som type har han tilført os en masse kvalitet i offensiven og er bevægelig og rigtig dygtig til at time sine dybdeløb. Ud over de vigtige mål han har lavet, så har han været meget værdifuld i presspillet, hvor han konstant stresser modstanderens forsvar. Der er ingen tvivl om, at han er en rigtig dygtig fodboldspiller med et fortsat stort potentiale, og derfor er vi rigtig glade for at have sikret os Teemu på en længerevarende aftale.
 
- Vi forventer, at Teemu kan løfte sit niveau endnu mere i den kommende tid her i klubben. Man skal huske på, at den forgangne sæson var første gang, Teemu spillede så mange kampe i streg, da han i de store klubber, han har været i, ikke har fået så meget kontinuerlig spilletid. Derfor tror vi på, at der er endnu mere i ham, som vi i vores miljø kan forløse.
 
Fakta om Teemu Pukki
 
Fulde navn: Teemu Eino Antero Pukki
Fødselsdato: 29. marts 1990 (25 år gammel)
Nationalitet: Finsk
Højde: 180 cm
Position: Angriber
Foretrukne ben: Højre
Tidligere klubber: FC KooTeePee, Sevilla Atletico, HJK Helsinki, Schalke 04, Celtic FC
Landshold: 40 kampe, otte mål for Finlands A-landshold (+ over 50 U-landskampe)