Offensiv svensker skifter til Brøndby IF

10.07.2015 17:55

25-årige Magnus Eriksson har netop underskrevet en fireårig kontrakt med Brøndby IF. Den offensivt indstillede svensker skifter til Brøndby IF efter en kort periode i kinesiske Guizhou Renhe, hvor han kom til efter to succesrige år hos Malmø FF.

Eriksson var som angriber og kantspiller en af de bærende kræfter på Malmö FF’s mesterhold, der i sæsonerne 2013 og 2014 vandt Allsvenskan. I 2013-sæsonen var Magnus Eriksson således både topscorer og assistkonge for det svenske mesterhold, og den angrebsivrige svensker høstede efterfølgende masser af erfaring med Malmö FF i Champions League-gruppespillet, hvor bl.a. hans mål mod Red Bull Salzburg blev kåret til årets mål i svensk fodbold i 2014. I de to sæsoner Magnus Eriksson spillede for Malmö FF opnåede den afslutningsstærke svensker i alt 86 kampe og scorede 21 mål og lavede 29 assists.

Sportsdirektør Troels Bech udtaler:

- Vi har længe haft et ønske om at forstærke os offensivt, og med Magnus får vi en målfarlig offensivspiller, som kan bruges både som angriber og som kantspiller. Samtidig er han en spiller, der altid giver sig fuldt ud, uanset om det er til kamp eller træning. Det er netop denne vindermentalitet, som skal være med til at løfte vores niveau, og det er vores forventning, at Magnus bliver en af de bærende kræfter i jagten på at etablere os i toppen af dansk fodbold. 

Magnus Eriksson udtaler:

- Jeg er utrolig stolt og glad over, at jeg er blevet en del af Brøndby-familien. Jeg havde mange muligheder, men det tiltalte mig meget, at man i Brøndby IF har en klar og tydelig målsætning om igen at spille med i toppen af dansk fodbold. Den rejse har jeg prøvet tidligere med Malmö FF, og den rejse glæder jeg mig til at tage med Brøndby, som i mine øjne er Danmarks absolut største klub.

- Jeg havde en fantastisk tid i Malmö FF med to mesterskaber og Champions League-gruppespil, men af forskellige årsager fandt jeg mig aldrig rigtig til rette i Kina. Jeg ved derfor, at jeg skal bevise mig selv over for klubbens fans, men lige så meget over for mig selv, og jeg glæder mig til at komme i gang på træningsbanen og med den nye sæson. 

Magnus Eriksson har fået trøje nummer nr. 10 og træner for første gang med på Vestegnen søndag den 12. juli. Der arbejdes desuden hårdt på at få Magnus Eriksson spilleberettiget til torsdagens opgør i anden runde af Europa League-kvalifikationen mod PFC Beroe fra Bulgarien. 

 

Medier kan downloade et pressefoto, som må benyttes ved kreditering af brondby.com / Brøndby IF, ved at klikke her.

Fakta

Navn: Magnus Eriksson
Født: 8.april, 1990
Fødested: Solna, Sverige
Position: Kant / 10’er / spidsangriber
Fod: Venstre
Klubber: AIK, Väsby United, Akropolis IF, Åtvidabergs FF, Gent, Malmö FF, Guizhou Renhe
A-landskampe: 1
U-landskampe: 22