Mikkel Thygesen stopper i Brøndby IF

02.02.2015 07:55

En vaskeægte fighter, fan-yndling, professionel til fingerspidserne, blågul i hjertet. Sådan kunne den korte beskrivelse af Mikkel Thygesen lyde.

"Thyge", der som ungdomsspiller også spillede i den gule trøje, måtte som senior over flere andre klubber i ind- og udland, før skæbnen igen førte ham til hjerteklubben Brøndby IF. Som vigtig frontfigur på banen og kulturbærer uden for kridtstregerne var Mikkel Thygesen en markant tilgang tilbage i juni 2011, da han blev hentet til Vestegnen på en fri transfer fra FC Midtjylland.

Siden en alvorlig akillesseneskade i november 2013 betød mere end halvt års pause for Mikkel Thygesen, har spilletiden været mere sporadisk end tidligere for midtbanekrigeren. Og nu er tiden i Brøndby IF så forbi for denne gang. Brøndby IF og Mikkel Thygesen er blevet enige om at ophæve kontrakten, der udløb til sommer.

- Det er en markant spiller, vi siger farvel til. Mikkel Thygesen har haft en vigtig rolle i Brøndby IF i den tid, han har været her. Uden for banen har han været utrolig vellidt og en upåklagelig rollemodel for vores yngre spillere. Og på banen har han altid ydet sit ypperste for logoet på brystet. Selv i de vanskeligere perioder har Mikkel altid gået forrest og vist sig som en top-holdkammerat. Han havde afgørende betydning for redningen i 12/13-sæsonen og var også en vigtig figur i kickstarten af det nye projekt i klubben.

- Sammen med Mikkel har vi kigget på mulighederne for ham fremadrettet. Vi er kommet frem til, at det bedste er, at han får mulighed for spilletid et andet sted end hos os, hvor han umiddelbart ikke ser ud til at få så mange kampminutter. Derfor er vi blevet enige om at ophæve hans kontrakt nu, og vi er glade for, at han allerede er på plads i en så god klub som Hobro.

- Vi siger Mikkel mange tak for hans flotte og altid dedikerede indsats i Brøndby IF. Vi håber, at vi i løbet af foråret kan tage ordentlig afsked med Mikkel på Brøndby Stadion. Held og lykke fremover, slutter Per Rud.

Mikkel Thygesen nåede at spille 104 officielle kampe for Brøndby IF og bar af flere omgange anførerbindet. I de små fire år på Vestegnen blev det desuden til ni mål i den gule trøje.