Brøndby IF henter islænding i Celtic FC

01.09.2014 12:05

Holmbert Fridjonsson er navnet på den 21-årige islandske angriber, som Brøndby IF i dag har lejet for det næste år i den skotske Premier League-klub Celtic FC. Aftalen indeholder en meget fornuftig købsoption.

Fridjonsson gennemgik søndag aften et lægetjek på Brøndby Stadion og tiltræder på Vestegnen, når han er retur fra U21-landsholdsopgaver for Island mod henholdsvis Armenien og Frankrig.

Sportsdirektør Per Rud udtaler:

- Holmbert Fridjonsson er en talentfuld angriber, som vi har haft et godt kendskab til, siden han spillede i Island. Det bliver spændende at se, hvordan han har udviklet sig i Celtic. Vi forventer ikke, han træder direkte ind i startopstillingen, da han fortsat er en ung spiller, som skal udvikle sig, men vi ser et stort potentiale i ham. Vi tror på, at han kan videreudvikle sig i vores træningsmiljø.

- I første omgang er han hos os sæsonen ud, men vi har muligheden for at tilknytte ham på permanent basis, hvis han viser sig tilstrækkelig lovende.

- Som type er han en fysisk stærk angriber, der har et rigtig fint venstreben, som han afslutter godt med. Han er dygtig til at komme i løb ind i feltet, har desuden et fint hovedspil og kan også sagtens gå med i kombinationsspillet. Som nævnt er han ung og skal udvikle sig på forskellige områder. Holmbert besidder den klassiske islandske mentalitet med vilje og vinderattitude, og han er bestemt en spændende angriber, der giver os en anden dimension i spillet end vores øvrige angribere efter salget af Simon Makienok, lyder skudsmålet fra Per Rud.

Holmbert Fridjonsson repræsenterede i hjemlandet Island klubben Fram Reykjavik, hvor han nåede at spille 52 kampe og score 15 mål. Særligt i 12/13-sæsonen var han som førsteårssenior toneangivende med 14 mål i 30 kampe, hvilket fik storklubben Celtic FC til at hente ham i januar 2014.

Inden han i januar 2014 tog turen til Skotland og Celtic FC, nåede han i 2013 at blive kåret til den islandske ligas mest lovende spiller. Fridjonsson har repræsenteret Island på diverse U-landshold op til og med U21.

Fakta om Holmbert Fridjonsson

Fulde navn: Holmbert Aron Fridjonsson
Fødselsdato: 19. april 1993
Nationalitet: Islandsk
Højde: 195 cm
Position: Angriber
Foretrukne ben: Venstre
Klubber: HK Kópavogs, Fram Reykjavik, Celtic FC
Landshold: U17-U21 for Island