Brøndby IF støtter Mænd Mod Kræft - specialtrøje mod AGF

19.09.2013 14:00

På søndag spiller Brøndby IF udekamp i Århus, hvor AGF tager i mod. Til den lejlighed spiller begge hold i specialdesignede trøjer som støtte til Kræftens Bekæmpelse, nærmere betegnet Mænd Mod Kræft.

Danske Spil (Oddset), hummel, Kræftens Bekæmpelse samt AGF og Brøndby IF indgik i april måned et samarbejde, der indebar en Facebook-kampagne faciliteret af Danske Spil, hvor brugerne kunne designe deres bud på en fed spillertrøje.

Mange tusind designs blev herefter vurderet af henholdsvis brugerne og en jury, der hver især udvalgte et trøjedesign. Vindertrøjerne kan du se her.

Støtte til Mænd Mod Kræft

Næste led i kampagnen til fordel for Mænd Mod Kræft er, at de to vindende trøjer bæres i Superligaopgøret mellem to af Danmarks mest vindende fodboldklubber, AGF og Brøndby IF, på søndag den 22. september.

Efter kampen signeres samtlige trøjer af spillerne, hvorefter de bortauktioneres på lauritz.com. Hele overskuddet går ubeskåret til Kræftens Bekæmpelse. Trøjekampagnen har til formål at støtte og synliggøre Kræftens Bekæmpelses indsatsområde, Mænd Mod Kræft, der sætter fokus på mænd og kræft. Læs mere om dette under billedet.

Administrerende direktør i Brøndby IF, Tommy Håkansson, udtaler:

- Da vi blev præsenteret for kampagneideen af Danske Spil og Kræftens Bekæmpelse, var vi naturligvis på med det samme. Det er naturligt for Brøndby IF at støtte et godt formål.

- Som aktører i en populær og mandsdomineret sport som fodbold kan vi forhåbentlig være med til at udbrede det vigtige budskab bag kampagnen Mænd Mod Kræft.

FH

Brøndby IF's makedonske kantspiller Ferhan Hasani iklædt kampagnetrøjen med Kræftens Bekæmpelses Mænd Mod Kræft-logo på brystet. Trøjen er designet af en deltager i Danske Spils kampagne og fik derefter flest stemmer i afstemningen om det flotteste design. 

Om Mænd Mod Kræft

Kræftens Bekæmpelse skriver:

Kræftens Bekæmpelse har valgt at sætte fokus på mænd og kræft, da kræft er den største dødsårsag blandt mænd. Mænd kender for lidt til symptomerne på kræft og er for dårlige til at gå til lægen, når de først har konstateret et symptom.

Samtidig er det på tide, at mænd og kræft får den nødvendige bevågenhed i befolkningen og medierne og ikke mindst gør op med den tavshed, der er omkring en sygdom, som hver dag rammer over 47 danske mænd.

Med Mænd Mod Kræft vil vi have mænd og kræft på dagsordenen og indsamle penge til kampen mod kræft bland mænd. De midler, der indsamles gennem kampagnen, går til forskning, forebyggelse og patientstøtte. Vi ønsker at sikre en bedre overlevelse blandt mænd, der rammes af kræft og en reduktion i antal tilfælde af kræft blandt mænd.