Brøndby IF og Novo Nordisk sammen i kampen mod diabetes

08.11.2013 14:00

Flere Brøndby-spillere vil i forbindelse med kampen mod AGF optræde i specialdesignede, hvide snørebånd med blå cirkler på. Det gælder også de skadede spillere på tribunen som eksempelvis Thomas Kahlenberg, ligesom cheftræner Thomas Frank har snørebåndene på, når han under kampen dirigerer spillerne fra sidelinjen.

De karakteristiske snørebånd symboliserer et samarbejde mellem Brøndby IF og Novo Nordisk om at sætte fokus på forebyggelsen af diabetes i forbindelse med Verdensdiabetesdagen den 14. november.

150.000 skridt i den rigtige retning

Projektleder for Verdensdiabetesdagen i Novo Nordisk, Rikke Lynge Fabricius, udtaler:

- Novo Nordisk arbejder på at ændre kursen på diabetes. Derfor er Verdensdiabetesdagen den 14. november en vigtig dag for os. Her har vi mulighed for at tage del i hele diabetessamfundets kamp for at sætte diabetes på dagsordnen og sprede budskabet om, hvor vigtigt det er at leve sundt for at kunne forebygge udviklingen af livsstilssygdomme. 

- Samarbejdet med Brøndby IF giver os mulighed for sammen at dele budskabet om, hvor vigtigt det er at spise sundt og bevæge sig. Vi har fået ideen til snørebåndene med de blå cirkler fra vores amerikanske kollegaer, der deler over 50.000 par snørebånd ud til medarbejdere, samarbejdspartnere og sportsfolk i november i år. Snørebåndene symboliserer de små og store skridt, vi alle kan tage for på sigt at ændre kursen på diabetes. Alene under kampen mod AGF søndag den 10. november vil Brøndbys spillere tilsammen tage mere end 150.000 skridt i den rigtige retning.

Som et led i samarbejdet med Novo Nordisk vil flere Brøndby-personligheder som nævnt bære de specialdesignede snørebånd i forbindelse med Superligakampen på søndag, mens også Novo Nordisks logo samt logoet for Verdensdiabetesdagen vil være at finde på brystet af Brøndby-trøjen til søndagens kamp.

Brøndby IF's administrerende direktør, Tommy Håkansson, udtaler:

- Som fodboldklub er sundhed og motion en naturlig del af vores DNA. Samarbejdet med Novo Nordisk om fokus på forebyggelse af diabetes harmonerer derfor fint med vores profil for samfundsengagement og socialt ansvar. 

- Vi håber på, at vi sammen med Novo Nordisk kan hjælpe med at øge fokus på et så vigtigt område for folkesundheden som forebyggelse af diabetes.

Udvalgte, originale fodboldstøvler med de specielle snørebånd vil efter kampen blive bortauktioneret. Alle indtægter fra auktionen går ubeskåret til diabetesforebyggelse.

diabetes

diabetes

diabetes

diabetes