Thomas Kahlenberg vender hjem

21.08.2013 13:34

Brøndby IF har onsdag skrevet en 4-årig kontrakt med den tidligere profil i klubben, Thomas Kahlenberg, der dermed vender hjem til Vestegnen efter otte år i udlandet.

Kahlenberg har i mere end en måned trænet med Brøndby-truppen, efter at hans kontrakt i tyske Wolfsburg udløb. Kahlenberg har tidligere spillet 130 førsteholdskampe og scoret 35 mål for Brøndby IF. Desuden er det indtil videre blevet til 39 kampe og fire mål for det danske A-landshold.

Thomas Kahlenberg kommer naturligvis til at spille i trøje nummer 7.

En klassespiller

Sportschef Per Rud udtaler:

- Den seneste måneds træning har med al tydelighed vist os, at Thomas fortsat er en klassespiller, der holder et meget højt niveau. Det er rigtig glædeligt, at det er lykkedes os at overbevise Thomas om, at han skulle komme hjem og blive en del af vores projekt. Han er en legende i Brøndby-regi, og jeg er sikker på, at der er mange Brøndby-hjerter derude, der banker et par slag hurtigere i dag.

- Thomas kommer desuden med en masse erfaring fra højeste niveau i udlandet og på landsholdet, hvilket uden tvivl kommer holdet og især vores mange unge spillere til gavn. Vi er fortsat i en opbygningsfase, hvor spilkoncept og kultur skal køres ind, og her kommer Thomas til at spille en vigtig rolle.

Cheftræner Thomas Frank supplerer:

- Der er ingen tvivl om, at Thomas er en fantastisk dygtig spiller. Vi kender ham efterhånden rigtig godt, da han jo har trænet med holdet i et godt stykke tid, og Thomas er enormt sulten efter en knapt så god periode i tysk fodbold.

- Rent sportsligt kommer Thomas til at betyde meget for vores videre udvikling af holdet og spillestilen. Han har kvaliteter til at diktere og samle spillet som en slags playmaker. Derudover er han en dygtig assistmager og også målscorer. Jeg ser ham som en naturlig leder, der kan samle og løfte holdet samt gøre de andre spillere bedre.

Kalle

Thomas Kahlenberg vender hjem til Brøndby IF på en 4-årig aftale.