Falkesgaards øjentræning giver resultater

21.06.2011 09:08

Brøndby IF's talentfulde målmand Michael Falkesgaard har i løbet af foråret trænet andet end de rent fodboldfaglige kompetencer.

Målmanden har nemlig været en del af et projekt hos firmaet TrainYourEyes, der har testet virkningen for en fodboldmålmand, når han systematisk træner sine øjne.

Stor fremgang at spore

Michael Falkesgaard fortæller om projektet:

- Jeg har fulgt et hårdt program hos TrainYourEyes, hvor jeg hver dag i en længere periode har lavet forskellige øvelser med mine øjne. Og jeg har følt en klar forbedring. Det har uden tvivl hjulpet mig til at blive en bedre målmand.

- Jeg reagerer hurtigere end tidligere og helt lavpraktisk har det hjulpet mig til at tage flere bolde i kampe og til træning. Samtidig er mit overblik forbedret, og der er kortere fra tanke til handling i mine aktioner. Det har givet mig de sidste 10 % som målmand, og jeg ser frem til at arbejde videre med tingene. Jeg vedligeholder træningen og ser det som en vigtig del af at være professionel målmand.

Målmandstræner i Brøndby IF, Morten Cramer, supplerer:

- Træning af øjnene er forløb, vi kører med alle vores målmænd, men Michael er den første, hvor det har haft så markant en effekt. Han havde problemer med afstandsbedømmelsen, og det har dette forløb hjulpet ham med at komme af med. 

- Det var faktisk så markant, at flere spillere, der ikke vidste, at Michael var i gang med forløbet, kom og sagde, at de synes, han havde udviklet sig helt vildt bare på de første par uger, så det har uden tvivl hjulpet ham som målmand.

MF 

Michael Falkesgaard i gang med træningen hos TrainYourEyes.

MF

Øvelserne er seriøse, men der er plads til et smil fra Michael Falkesgaard.