Bernburg nedlagde FC Nordsjælland

01.11.2009 19:00

Med en debutant i startopstillingen skulle Brøndby-holdet forsøge at hente alle tre point mod FC Nordsjælland søndag eftermiddag i SAS Ligaens runde 14. Både Mike Jensen og Stefan Gislason var ude, og der var dermed blevet plads til det unge talent Jens Larsen ved siden af Samuel Holmén på midtbanen.

Stephan Andersen var tilbage i målet efter kortere skadespause, mens Anders Randrup og Mikael Nilsson startede inde på højrekanten.

Bernburg matchvinder

Kent Nielsens tropper skulle forsøge at forsætte de gode takter fra AaB-sejren runden før, hvilket også lykkedes i store dele af kampen.

I kampens indledning var Brøndby-holdet dominerende - dog med gode FC Nordsjælland angreb. Begge hold formåede dog ikke at være farlige, når spillet nærmede sig målfelterne.

Der var flere gode aktioner fra Brøndby-spillerne kampen igennem, og specielt Michael Krohn-Dehli viste høj klasse i sin boldomgang og driblinger.

I det 37. minut kom forløsningen så for den tidligere FC Nordsjælland-spiller, Martin Bernburg, da Thomas Rasmussen fandt den hurtige angriber i feltet. Med bagsiden af hovedet kunne Bernburg heade bolden i mål og blive noteret for det første SAS Liga-mål i den blågule trøje.

I anden halvleg forsatte kampen med at bølge frem og tilbage, hvor Brøndby-holdet pressede på for at få sat den afgørende scoring til 2-0 ind og dermed lukke kampen. Omvendt skulle FC Nordsjælland frem på banen, men det blev kun til sporadiske chancer og et enkelt saksesparksforsøg til tilbagevendte Zuma - der dog blev blokeret.

Jens Larsen lod sig skifte ud efter 66. minutter efter en flot debut af den unge spiller med et stort løbepensum. Jan Kristiansen, Peter Madsen og Alexander Farnerud fik alle spilletid og kunne sammen med resten af Brøndby-holdet køre en sejr på 1-0 hjem.