Nostalgi: Pokalfinalesejre del 2

28.04.2008 18:28

Der er for alvor dømt nostalgi, når brondby.com kigger tilbage i historiebøgerne. Hver dag op til torsdagens pokalfinalebrag mod Esbjerg, bringer vi et tilbageblik på hver af de pokalfinaler, hvor de blå-gule kunne hæve pokaltrofæet. Det er indtil videre blevet til fem finalesejre i løbet af de sidste 19 år.

I dag kigger vi på den anden sejr til Brøndby IF i pokalfinalen. Den kom i i 1994, hvor det blev til sejr efter en ekstremt tæt kamp mod Næstved, hvor der måtte straffespark til, før de blå-gule kunne kalde sig pokalvindere for anden gang.  

Suveræn kvalifikation - tæt finale

I semifinalen havde Brøndby IF trukket AGF, og var nogen i tvivl om hvorvidt holdet kunne motivere sig til pokalturneringen, alt imens ligaen var i sin afgørende fase, blæste den første semifinales hjemmehold al tvivl væk med et brag af en kamp.

6-0 i første kamp, og finalen var reelt sikret. Her var modstanderen de grønblusede fra Næstved fra kvalifikationsligaen. Næstved havde trods placeringen et stærkt hold, og stillede op med blandt andre Anders Bjerre, Nicolai Wael, Jørgen Juul Jensen, Michael Nonbo, og Alex Nielsen.

Der var nerver på i Brøndby-lejren Kristi Himmelfartsdag. Der var tæt i toppen af Superligaen, så en pokalsejr ville bringe ro omkring holdet og klubben. Omdet var disse nerver, der spillede holdet et pus kan ikke siges med sikkerhed, men Næstved spillede faktisk bedst i det meste af den ordinære kamp.

Opgøret sluttede dog 0-0, og i den forlængede spilletid skete der faktisk heller ikke det store. Efter 120 minutters målløs fodbold var det tid til straffespark.

Her havde Brøndby IF den helt afgørende mand i finalen: Mogens Krogh.

Straffespænding

Efter Jes Høghs afbrænder scorede Anders Bjerre Næstveds eneste mål i konkurrencen. Bagud 0-1 var der pres på et af Brøndby IFs unge håb: Kim Daugaard.

Daugaard var dog sikkerheden selv, og Næstveds føring blev udlignet. Herefter tog Mogens Krogh fat.

Michael Nonbos afslutning blev pillet og selvom Ole Puggaard tillod sig at brænde det næste spark, holdt Krogh'en koncentrationen. Først blev Alex Nielsens forsøg afværget og efter en scoring af Kim Vilfort snuppede Mogens Krogh sit 3. spark i træk. Vild jubel og da Brian Jensen kanonerede bolden stensikkert til 3-1 var der ikke mere at spille om.

Frank Hougaard fra Næstved nåede ikke at få sit spark, for Brøndby IFs spillere var allerede sikret pokaltitlen, og hele stadion kogte i ægte pokaljubel.

Brøndby IF - Næstved IF (3-1) (0-0/0-0)

Jes Høgh brænder
Anders Bjerre scorer
Kim Daugaard scorer
Michael Nonbo brænder
Ole Puggaard brænder
Alex Nielsen brænder
Kim Vilfort scorer
Søren Juel brænder
Brian Jensen scorer
Frank Hougaard (ikke sparket)

Brøndby IFs startopstilling

Mogens Krogh; Dan Eggen (98. Ole Puggaard), Jes Høgh, Marc Rieper, Kim Vilfort, Jens Risager, Jesper Kristensen (46. Kim Daugaard), Brian Jensen, Ole Bjur, Mark Strudal, Thomas Thøgersen

Træner: Ebbe Skovdahl