Udesejr!

26.09.2007 21:20

Brøndby vandt onsdag aften udekampen i jylland mod Silkeborg IF og er dermed videre i pokalturneringen. Thomas Rasmussen sikrede 2-1 sejren i slutminutterne med et fantastisk langskudsmål.

Martin Retov bragte Brøndby foran i starten af 2. halvleg, men et kvarter før tid fik hjemmeholdet udlignet på en af deres få chancer efter pausen. Rasmussens drømmemål i det 88. minut bragte forløsning og glæde hos både spillere, trænere og ledere.

Opsat hjemmehold

For gud hvilken gang, måtte Køhlert endnu engang lave rokeringer i forsvaret. I forhold til FCK-kampen var Berthelsen og Rytter ude, med skade og sygdom. Til gengæld var Per Nielsen tilbage efter karantæne og han dannede midterforsvar med ligeledes tilbagevendte Mark Howard.

Randrup blev dermed rykket ud som højreback. I offensiven var de skadede Ericsson og Duncan erstattet med Mike Jensen og Peter Madsen.

Dagens modstander håbede naturligvis på, at det ikke var i Silkeborg Brøndby skulle vinde i jylland, og hjemmeholdet var tændte fra første fløjt. Anført af Steven Lüstü i forsvaret formåede hjemmeholdet at få et engageret hjemmepublikum med sig, bl.a. ved angriber Mayasis udfordrende spillestil.

Brøndby kom dårligt ud til kampen og formåede ikke at få tempoet i vejret. Først midtvejs i halvlegen fik de blå-gule nogenlunde fat i spillet på midtbanen, men ophidsende var det ikke. Enkelte gode præstationer var dog opløftende og som halvlegen skred frem, blev fx Holméns kvaliteter mere og mere tydelige. Samspillet med Gislason og Retov blev bedre som kampen skred frem.

Holmén var oplægger til en stor chance, da han kom fri på baglinjen for at servere den fladt til Peter Madsen, der i helt fri position midt for mål sparkede den lige over mål. Det var klart Brøndbys største chance i den halvleg, hvor også Gislason blev noteret for et godt langskudsforsøg.

Bedre efter pausen

Anderledes tændte og motiverede var Brøndby-spillerne fra første fløjt i 2. halvleg og der var ikke spillet mere end to minutter, før udeholdet kom på måltavlen. Efter gode kombinationer spillede Lorentzen Retov fri og hans flade afslutning gik, lidt heldigt, under David Preece i Silkeborg-målet og så blev der ellers jublet med de medrejsende Brøndby-fans.

I det hele taget stod der Brøndby på langt det meste i halvlegen og chancerne var der også til 0-2, men skarpheden manglede. Hjemmeholdet var ikke uden muligheder, men 1, divisionsmandskabet var ikke skarpe i de afgørende situationer.

Rasmussens perle

2224 tilskuere bakkede hjemmeholdet flot op og de fik for alvor noget at juble over et kvarter før tid. Her snød Silkeborg Brøndbys offside-fælde og to mod én, blev Henningsen spillet fri foran mål og så var udligningen en realitet.

Køhlert foretog herefter sit modsvar på trænerbænken, ved at skifte Williams og Spelmann ind, og det gav Brøndby fart, bevægelighed og målfarlighed. Williams havde flere gode aktioner og hans venstrebenshug ti minutter før tid havde fortjent bedre skæbne. Stolpen var i vejen.

Fem minutter senere, to minutter før tid, fremtvang Brøndby hjørnespark. I første omgang fik Silkeborg den ud af feltet, men ude foran feltet hamrede Thomas Rasmussen til den første gang og via overliggeren blev bolden sendt i kassen, et smukt mål, som virkelig bragte glæde og forløsning på både bane, bænk og bag målet.

Forløsning og fornyet selvtillid

Brøndby kunne have lukket kampen i overtiden, men Katongos flotte oplæg til bagerste stolpe blev lidt for upræcist for en holdkammerat inde på midten. Da Silkeborg ikke formåede at true Brøndby i den modsatte ende hentede Brøndby den længe uventede sejr på udebane i jylland.

Sejren bragte ikke alene glæde og forløsning. De blå-gule fik målsætningen om at gå videre opfyldt. Ikke overbevisende, for det blev som mange pokalkampe dramatisk og hjemmeholdet kæmpede flot så længe kræfterne rakte. Sejren er et stort rygstød for Brøndby-spillerne, der nu kan se frem til søndagens hjemmekamp mod Randers med fornyet selvtillid og en tur over storebælt med en sejr i bagagen.