U-18: Pokalvinder 2007

12.09.2007 10:19

Brøndby og Lyngby spillede i aftes et brag af en kamp på Brøndbys bane 2, da Danmarks to bedste U-18 mandskaber mødtes i finalen i SBU's pokalturnering.

Det talentfulde Brøndby-hold, der fører U-18 Drengeligaen suverænt, med hele 11 point ned til netop Lyngby, havde god opbakning fra lægterne, hvor omkring et par hundrede tilskuere var på plads for at se - og til slut fejre Brøndbys finalesejr over Lyngby.

Vinderholdet

Brøndby IF U-18 pokavindere 2007.

Sejren sikret i forlænget spilletid

De mange tilskuere så en tempofyldt, dramatisk og til tider velspillet pokalfinale, hvor Brøndby-mandskabet med fight, vilje, holdånd og individuelle færdigheder besejrede de blå-klædte gæster efter forlængede spilletid.

Brøndby var foran to gange i ordinær spilletid, begge mål scoret af angrebstalentet Mustafa Hassan, men begge gange lykkedes det gæsterne at udligne og da stillingen 2-2 holdt den ordinære spilletid ud, måtte de trætte unge talenter ud i 2 x 15 minutters forlænget spilletid. Her havde Brøndby et markant overtag, og viste størst fysisk overskud, og havde flere store chancer.

Bolden kom dog først i kassen fem minutter før slutfløjtet, da midterstopperen Philip Pedersen blev den helt store helt. Han hoppede højest og headede flot et fint sparket hjørnespark fra Jonas Lorentzen ind i målet foran klubhuset, til stor jubel for spillere, trænere, ledere og de mange tilskuere på lægterne.

Philip Pedersen

Forløsning! Philip Pedersen headede Brøndby på 3-2 i forlænget spilletid og dermed var pokaltriumfen sikret.

Drømmestart

Brøndby havde i angrebsduoen Osame Akharraz og Mustafa Hassan to velspillende, og vævre frontløbere, der var en konstant kilde til uro. Sidstnævnte scorede kampens første mål allerede efter 45 sekunders spil, da han driblede, tog et par træk for derefter at sparke bolden helt op i målhjørnet fra feltets kant, i en situation hvor Lyngbys målmand ikke engang nåede at reagere.

10 minutter senere var Akharraz tæt på at score til 2-0, mens hans afslutning blev lige akkurat fistet over mål. Senere, efter ca. 25 minutters spil, viste de to frontløbere flot samspil ved at spille 1-2 med hinanden, men her kom stolpen i vejen.

I stedet udlignede Lyngby tre minutter senere, da et hjørnespark blev headet ind til 1-1, efter et par tilfældigheder frem og tilbage i Brøndbys felt. Brøndby svarede igen allerede fem minutter efter, da Mustafan Hassan, ud af ingenting, sparkede bolden mellem benene på keeperen efter en dødboldssituation.

Syv målrige minutter blev afrundet i det 35. minut, da Lyngbys venstrekant helflugtede et indlæg fra højre i kassen, uden chance for Kasper Vilfort i Brøndby-målet.

Mustafa Hassan

Mustafa "Mus" Hassan blev dobbeltmålscorer. Her jubler han efter 2-1 scoringen.

Overtag i spil og chancer

Efter den tempofyldte og jævnbyrdige 1. halvleg, stod der Brøndby på det meste i 2. halvleg, hvor der var chancer til både 3-2, 4-2 og 5-2. I den modsatte ende kom Lyngby også frem til chancer, men det trak mest af alt op til Brøndby-scoring.

I forsvaret viste Daniel Stenderup stor autoritet og overblik, mens anfører Pierre Kanstrup satte sig flot igennem på den centrale midtbane. Og helt i front fortsatte Hassan og Akharraz med at komme til chancer, men ind ville bolden ikke.

Selv om Brøndby var en mand mere på banen i ti minutter, da en Lyngby-spiller fik et gult kort (SBU-reglerne siger at man er udvist i 10 minutter), lykkedes det ikke at komme på måltavlen i den ordinære spilletid.

Og i den forlængede spilletid skulle man altså helt frem til det 115. minut, før sejrsmålet blev scoret. Og dermed var der forløsning fra Brøndbys side, mens gæsterne ærgrede sig over nederlaget i den tætte og dramatiske kamp.

Brøndby vandt dermed pokalturneringen og er godt på vej mod "The Double". Holdet fører U-18 Drengeligaen med 11 point ned til netop Lyngby, og de to hold mødes igen allerede på lørdag.

Bent Arensøe Christensen

Cheftræner Bent Christensen Arensøe kunne, efter 120 minutters nervepirrende pokalfinale, juble over sejren da dommeren fløjtede opgøret af.

Pokalfinale U-18, Brøndby IF - Lyngby FC 3-2 (2-2 i ordinær spilletid)

• 1-0 Mustafa Hassan (1.)
  • 1-1 Martin Nielsen (28.)
  • 2-1 Mustafa Hassan (32.)
  • 2-2 Stelian Trasborg (35.)