Pokaloptakt

25.09.2007 14:58

Eneste sejr på udebane i denne sæson faldt i Allerød i 2. pokalrunde og i Brøndby-truppen håber de, at der indledes en stime med sejr i Silkeborg i morgen, når de to hold står overfor hinanden i pokalturneringens 3. runde.

- Som jeg har sagt før, er vores klare målsætning, at vi skal videre i pokalturneringen. Vi skal vinde i morgen så vi går videre. Vi vil overvintre i den her turnering, siger Tom Køhlert til brondby.com.

Gode minder fra Silkeborg

Brøndby IF har statistikken på sin side. De to klubber mødes i DBU's Landspokalturnering for femte gang, og Brøndby har lutter sejre indtil videre.

Første gang var 11. november 1987, hvor silkeborgenserne spillede i næstbedste række, 2. division, mens Brøndby det år sikrede sig det andet DM-guld foran Ikast og AGF. Brøndby viste forskellen på bedste og næstbedste række og vandt de to klubbers første pokalopgør med overbevisende 6-0. Brøndby tabte senere den sæsons pokalfinale til AGF med 1-2 efter forlænget spilletid.

Næste gang, det gjaldt Silkeborg i en pokalkamp, var i semifinalerne i 1998, hvor Brøndby indledte med en 2-1-sejr 29. april på Brøndby Stadion og en 2-0-gevinst ugen efter i Silkeborg. Finalen var det år mod F.C. København, og Brøndby vandt en uforglemmelig, knusende sejr med cifrene 4-1.

Senest Brøndby mødte Silkeborg i pokalsammenhæng, var i 5. runde i 2005/2006-sæsonen, hvor de blå-gule sejrede med 2-1 10. oktober 2005. Siden tabte Brøndby i semifinalen til Esbjerg. Altså er Brøndby mindst nået til semifinalerne, når holdet har trukket Silkeborg på et tidspunkt i pokalen.

Brøndby har været i syv finaler, 13 semifinaler og 17 kvartfinaler, siden den første kvartfinale mod KB i september 1985. Det er pokalrekord. Den samlede pokalstatistik inden onsdagens 103. pokalopgør lyder på 66 sejre, syv uafgjorte og 29 nederlag.

Andersen

Silkeborg skal besejres så Brøndby går videre, slår Køhlert fast. Senest Brøndby gæstede Silkeborg Stadion, vandt hjemmeholdet dog 2-1.